AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad Voždovcem sa 2:1 (2:0) u meču 20. kola Superlige Srbije.

Furiozna četa Vladana Milojevića potrudila da se da navijači uživaju u sjajnom fudbalu na prolećnoj premijeri. Delije koje su napravile fanstastičan ambijent i koreografiju koja na našim prostorima do sada nije viđena obradovale su se već u 9. minutu kada je Milan Rodić postigao pogodak. Naleteo je levi bek Zvezde na odbijenu loptu i pogodio sa ivice kaznenog prostora - golman Katić je bio nemoćan.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Sedam minuta kasnije vođstvo domaćih je duplirao Olajinka - Šljivić je dobio odbitak na 18 metara od gola, pokušao je iz voleja, ali je lopta od Fleminga došla do Olajinke koji se namestio, a onda uputio i precizan udarac.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ni u nastavku igre "zmajevi" nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu za pogodak, pa se dominacija crveno-belih nastavila.

Najviše uzbuđenja na ovom meču viđeno je u poslednjih 15 minuta. U gužvi pred golom Katića u 78. minutu najbolje se snašao Šerif Endijaj koji je uterao loptu u mrežu, ali usledio je žestok protest gostiju posle kojeg je VAR poništio pogodak.

U 86. minutu Nešković postiže gol za Voždovac sa 20 metara tako što je lopta pogodila Dragovića i promenila smer. Nastavak duela je doneo mnogo nervoze na obe strane, ali nije bilo ni šansi ni golova do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati Novom Pazaru, dok će Voždovac dočekati Napredak.