AKTUELNO

U okviru 21. kola Superlige Srbije, fudbaleri Partizana pobedili su IMT rezultatom 5:2 i tako nastavili svoj pohod ka šampionskoj tituli.

Od samog starta meča bilo je veoma uzbudljivo u Humskoj ulici, a snažan otpor IMT-a malo je ko očekivao! Momci u crvenim dresovima nisu sa "belom" zastavom došli u Humsku ulicu, pa su od prvog minuta počeli da napadaju i stvaraju probleme poslednjoj liniji Parnog valjka.

Stvorili su gosti nekoliko obećavajućih šansi na početku meča koje nisu uspeli da realizuju, dok su crno-beli prvi put ozbiljnije zapretili u 12. minutu. Stojković je primio odličan pas na desnom boku, lepo je iz prve proigrao Severinu koji je izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom ali je Gordić bio na visini zadatka i pobrinuo se da sačuva svoju mrežu!

A onda, u 24. minutu zatresla se mreža IMT-a. Severina je primio sjajanu loptu na desnom boku, potom se sjajnim driblinzima oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio donji levi ugao za prednost svog tima.

Tempo igre nakon gola je značajno opao, delovalo je da će Partizan sa jednim pogotkom viška otići u svlačionicu, a da ne bude tako, pobrinuo se Bojan Kovačević koji je u poslednjim momentima prvog dela igre duplirao prednost Parnog valjka. Posle kornera, visoki štoper našao se na pravom mestu i prosledio gol u mrežu IMT-a, pa bolji debi u dresu novog kluba nije mogao ni da zamisli.

Nakon pauze, gosti su nešto bolje zaigrali i u 48. minutu uspeli da šokiraju domaćina. Kijevčanin je centrirao sa desnog boka, a ne pogrešnom mestu se našao Marković od kog se lopta odbila i završila iza leđa Jovanovića.

Želeli su gosti do izjednačenja, krenuli su na "sve ili ništa" i blizu pogotka bili su u 64. minutu. Kovačević je pogrešio, Luković je uzeo loptu, potom krenuo ka protivničkom golu i sa nekih 17 metara oprobao svoj udarac, ali u ovoj situaciji prečka je bila saveznik Partizana.

Ipak, kazna je usledila pa je Zahid sa "bele tačke" dva minuta kasnije ponovo povisio prednost Partizana! Kao što se i očekivalo, u Humskoj smo ovog popodneva gledali vrlo interesantan meč!

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, na 3:2 smanjio je Miloš Luković koji je u 80. minutu iz penala matirao Jovanovića i uneo potpunu neizvesnost u samom kraju utakmice!

Iako su imali igrača manje, gosti su želeli da dođu bar do boda, ali sve nade im je ugasio Kastiljo koji je u 86. minutu postigao sjajan gol na svom debiju!

A onda, u 90. minutu tačku na ovaj meč postavio je Goh, koji je takođe bio strelac na svom debiju u dresu novog kluba.

Nakon ove pobede, izabranici Igora Duljaja ponovo su preuzeli vrh tabele, pa sada imaju jedan bod više od Crvene zvezde.