AKTUELNO

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik na teškom gostovanju rezultatom 2:1 u meču 22. kola Superlige Srbije.

Znali su crno-beli da danas iz Surdulice moraju da odnesu ceo plen kako bi zadržali prvo mesto na tabeli, ali, klub iz Humske ulice se u poslednje vreme susreo sa nekoliko problema. Pored brojnih povreda, Ksander Severina napustio je nedavno klub bez pozdrava jer mu navodno u dogovorenom roku nije isplaćen bonus u iznosu od 25.000 evra.

Bilo kako bilo, Duljaj je izveo najboljih 11 igrača sa kojima trenutno raspolaže, te su crno-beli od prvog sudijskog zvižduka preuzeli inicijativu na terenu i pokušali da što pre stignu do vođstva.

Šanse su se ređale od samog starta, u 4. minutu je Tomašević mogao da šokira crno-bele kada je na sjajan način "uhvatio" volej, ali je loptu poslao malo preko gola Partizana. Nije to poremetilo crno-bele, već je dva minuta kasnije rezultat mogao da promeni mladi Samed Baždar, koji se našao u odličnoj prilici posle kombinacije sa Nathom, ali je golman Ranđelović bio na visini zadatka.

Crno-beli su za nijansu bili bolji rival u prvom poluvremenu, imali su više šansi ali su domaći uspeli da odole svim napadima.

U poslednjim minutima prvog dela igre Radnik je zaigrao i umalo da kazni izabranike Igora Duljaja za promašaju. Igrao se 44. minut kada Tomašević centrirao sa levog boka, Šovšić je došao do lopte i šutirao, ali je Aleksandar Jovanović uspeo da spasi svoj tim, pa posle prvih 45 minuta na jugu Srbije golova nije bilo.

Još agresivnije su crno-beli ušli u drugo poluvremen, i ponovo se u sjajnim prilikama našao Samed Baždar, ali ni tada nije uspeo da realizuje šanse.

Veliko uzbuđenje je viđeno u 62. minutu kada je glavni arbitar meča svirao penal za Radnik, posle duela Markovića Dujmovića, ali je ta odluka posle intervencije iz VAR sobe promenjena.

Igra se rasplamsala a prvi gol na meču viđen je u 70. minutu kada se u strelce upisao štoper Partizana, Svetozar Marković. Posle kornera sa desne strane, Marković je sjajno glavom šutirao, a na putu ka golu lopta je zakačila Jovića, te je golman domaćih bio potpuno nemoćan.

Igrao se treći minut nadoknade kada je mladi Samed Baždar duplirao prednost svog tima, te se konačno sjajno snašao u napadu i na fenomenalan način matirao protivničkog golmana.

Uzbuđenjima tu nije kraj, pošto je već u narednom napadu sudija pokazao na belu tačku, a Sovšić je preuzeo odgovornost na sebe i pogodio...

Do poslednjeg sudijskog zvižduka promene rezultata nije bilo, a nakon ovog meča crno-beli se nalaze na liderskoj poziciji na tabeli, sa četiri boda više od Crvene zvezde koja ima utakmicu manje.