AKTUELNO

Fudbaleri Partizana poraženi su od Napretka rezultatom 1:0 u Humskoj, u 25. kolu Super lige Srbije.

Utakmicu je obeležio veliki broj neobičnih i spornih odluka sudije Nikole Radakovića i njegovih pomoćnika. Na poluvremenu je Igor Duljaj pokazao šta misli o arbitrima, a najviše pažnje izazvala je situacija u 69. minutu kada je Nemanja Nikolić oboren pred golom rivala.

Posle 25. kola Partizan ima 60 bodova i više ne drži situaciju u svojim rukama, pošto Crvena zvezda ima bod manje i utakmicu protiv Radničkog u Nišu.

Prvu priliku na utakmici imao je Samed Baždar, mladi fudbaler Partizana koji je nedavno dobio poziv za A tim reprezentacije Srbije. Crno-belima se isplatio pritisak, oduzeli su loptu na polovini rivala, a Baždar je u kratkom periodu uputio tri udarca ka golu.

Prvo je golman Savić odbranio njegov šut sa distance, pa je u nastavku akcije učinio istu stvar, nakon što je Baždar došao do lopte pred njegovim golom.

Međutim, dobar start utakmice nije doneo ništa Partizanu, a Napredak je u prvom delu pokazao da nije došao u Humsku sa namerom da se isključivo brani.

Nekoliko dobrih situacija su imali gosti i pre vodećeg gola, a do prednosti su stigli u 33. minutu.

Majdevac se dobro snašao pred golom Jovanovića. To je bio njegov treći gol u Super ligi Srbije nakon što je u Napredak stigao iz Debrecena u januaru ove godine.

Usledili su protesti fudbalera i trenera Partizana zbog toga što su smatrali da je sudija Nikola Radaković propustio odluku da dosudi prekršaj neposredno pre gola gostiju, a najburnije su reagovali Natho i Igor Duljaj.

Ređale su se prilike Partizana u drugom delu. Crno-beli su igrali bolje nego u prvom delu, a sredinom drugog poluvremena postalo je prilično neverovatno da nisu stigli do izjednačenja. Kalulu, Baždar, Zahid... stativa, prečka i brojne odbrane Savića sprečile su pogodak crno-belih.

A, onda je u 69. minutu sudija Radaković odlučio da ne pokaže na belu tačku nakon duela Nikolića i Savića u kaznenom prostoru Napretka.

Napadač Partizana je stigao do lopte, a potom je oboren od strane golmana gostiju. Čekao je glavni arbitar na intervenciju iz VAR sobe, međutim VAR sudije Momčilo Marković i Miloš Karadžić nisu obavestile kolegu da bi trebalo da pogleda situaciju pa je utakmica nastavljena.

Nastavio je Partizan da napada, pravio je šanse, malo ređe u odnosu na prvi deo drugog poluvremena, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja.

U samoj završnici, pomoćnom treneru domaćeg tima, Marku Jovanoviću, pokazan je crveni karton zbog prigovora nakon odluke da bude dosuđen prekršaj nad fudbalerom Napretka.

Crno-beli su u samoj zavšrnici još jednom tražili penal, ovog puta su "reklamirali" igranje rukom defanzivca Kruševljana.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Drugo poluvreme:

96. minut - Kraj utakmice!

94. minut - Odlično je reagovao Savić još jednom nakon pokušaja Kalulua. Dobili su crno-beli korner, nakon kojeg su još jednom crno-beli tražili penal, ovaj put su tražili igranje rukom.

90. minut - Nadoknada vermena je šest minuta.

88. minut - Sudija Radaković je pokazao crveni karton Marku Jovanoviću, pomoćnom treneru Partizana zbog prigovora nakon dosuđenog prekršaja nad fudbalerom Napretka.

86. minutu - Drugi put na ovoj utakmici Goh loše šutira iz dobre situacije. Sve je za njega završio Kalulu, ali lopta je završila visoko iznad gola.

84. minut - Nešto sporiji minuti crno-belih nakon što su ređali šanse za gol.

76. minut - Baždar je još jednom šutirao, ovaj put pored gola nakon povratnog dodavanja Nikolića.

69. minut - Tražili su penal fudbaleri i navijači Partizana zbog duela Savića i Nikolića. Sudija Radaković nije pokazao na belu tačku, a u VAR sobi su pregledali situaciju.

Nikolić je stigao prvi do lopte, a nakon duela sa golmanom Napretka završio je na zemlji. VAR sudije, Momčilo Marković i Miloš Karadžić, nisu signalizirale glavnom arbitru da bi trebalo da pogleda situaciju, pa je utakmica nastavljena.

66. minut - Ređaju se šanse pred golom Napretka... Nova dva pokušaja je imao Baždar, prvo sa ivice kaznenog prostora, a potom i glavom. Oba puta je Savić dobro reagovao.

63. minut - Postaje neverovatno da Partizan još uvek nije došao do izjednačenja. Opet su domaći fudbaleri pogodili okvir gola pošto je lopta nakon udarca Zahida pogodila prečku.

61. minut - Još jedna pauza. Kao i u prvom poluvremenu, Svetozar Marković ima problem. Ovaj put kapiten Partizana krvari nakon sudara sa Ljubomircem.

57. minut - Nemanja Nikolić je na terenu umesto Ovusua.

55. minut - I još jedna odlična situacija pred golom Napretka. Prvo crno-beli uspeli ni da upute udarac, ali su dobili korner, nakon kojeg je Baždar pogodio stativu sa nekoliko metara od gola.

53. minut - Goh je imao dobru situaciju, ali se spetljao i loše šutirao pa nije bilo opasnosti po Savićev gol.

51. minut - Utakmica je prekinuta zbog povrede Majdevca. Fudbaler Napretka je pao na teren i žalio se na povredu, a trener Gaćinović je morao da napravi promenu. Na terenu je Stanojlović.

48. minut - Neverovatan promašaj Kalulua! Odličan prodor nije krunisao golom, pošto je u poslednjem kontaktu sa loptom dao sebi prejak for, pa je golman Savić uspeo da dođe do nje.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prvi napad u nastavku je imao Partizan.

Igor Duljaj je na teren poslao Zahida umesto Kastilja.

Prvo poluvreme:

51. minut - Utakmica je prekinuta zbog povrede Majdevca. Fudbaler Napretka je pao na teren i žalio se na povredu, a trener Gaćinović je morao da napravi promenu. Na terenu je Stanojlović.

48. minut - Neverovatan promašaj Kalulua! Odličan prodor nije krunisao golom, pošto je u poslednjem kontaktu sa loptom dao sebi prejak for, pa je golman Savić uspeo da dođe do nje.

47. minut - Poslednju šansu u prvom poluvremenu su crno-beli imali posle prekida. Natho je poslao loptu u kazneni prostor, a Kastiljo ju je udarcem glavom poslao pored gola.

45. minut - Stigao je Partizan do još jednog kornera nakon što je izblokiran šut Goha. Savić je reagovao, a sudija Radaković je dosudio prekršaj u napadu.

40. minut - Nova velika prilika za domaći tim. Stojković je loše šutirao iz dobre pozicije, pa je Savić uspeo da upiše novu odbranu.

39. minut - Natho je šutirao, a lopta je nakon njegovog udarca i bloka završila u korneru. Ubrzo je šutirao i Antić, a lopta je završila u Savićevim rukama.

33. minut - GOL!

Napredak vodi rezultatom 1:0! Majdevac je doneo prednost gostima, odlično se snašao u kaznenom prostoru Partizana.

29. minut - Kalulu je završio na zemlji nakon duela sa defanzivcem Napretka u kaznenom prostoru, tražio je penal, ali sudija je procenio da kontakt nije bio dovoljan i nije ni pomislio da pokaže na belu tačku.

27. minut - Još jedna šansa za goste, lopta je završila preko gola ovog puta.

25. minut - Majdevac je imao veliku priliku za Napredak. Jovanović je odlično reagovao, a sudija Radaković je posle reakcije pomoćnog sudije dosudio ofsajd. Da je lopta završila u golu, bilo bi posla za sudije u VAR sobi.

22. minut - Svetozar Marković je završio na zemlji nakon starta Ljubomirca. Defanzivac crno-belih se uhvatio za zglob leve noge, a kapiten Napretka nije dobio žuti karton.

20. minut - Gledaoci mogu da budu zadovoljni tempom u prvom delu prvog poluvremena. Bastajić je još jednom šutirao nakon što je Ovusu pogrešio i omogućio Napretku polukontru.

14. minut - Imao je i Napredak prvi priliku. Odlično su se sašli Kruševljani pored aut linije na desnoj strani terena, a u završnici nije najbolje reagovao Bastajić. Jovanović je zabeležio prvu odbranu.

12. minut - Pokušao je i Aranđel Stojković, ali je loptu poslao preko gola. Partizan pokušava što pre da dođe do pogotka i tako obezbedi sebi lakši nastavak meča.

8. minut - Imao je i Napredak prvi korner, ali ništa ozbiljnije nije napravio.

6. minut - Isplatio se pritisak crno-belima, oduzeli su loptu rivalu, a Samad Baždar je u kratkom periodu u putio tri udarca ka golu Napretka. Prvi sa distance je odbranio golman Savić, a mladi fudbaler Partizana u nastavku akcije je još dva puta pokušao-

2. minut - Prvi korner na utakmici imao je Partizan. Kaluluov pokušaj centaršuta je izblokiran, a udarac iz ugla je izveo Natho, a crno-beli nisu bili opasni po gol rivala.

1. minut - Počela je utakmica! Prvi posed imali su fudbaleri Napretka.

SASTAVI:

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić - Ovusu, Kastiljo, Natho - Goh, Kalulu, Baždar. Trener: Igor Duljaj.

NAPREDAK: Savić - Jovanović, Stevanović, Vukajlović, Bastajić, Blagojević, Zličić, Ljubomirac, Marjanović, Marinković, Majdevac. Trener: Vladimir Gaćinović.

Crno-beli se vraćaju u Humsku nakon remija u večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić", a protiv Kruševljana će pokušati da obezbede ostanak na prvom mestu i nakon ove runde takmičenja u elitnom rangu srpskog fudbala.

Kruševljani su u Beograd stigli sa 11. mesta nakon remija na teškoj utakmici protiv TSC-a.