AKTUELNO

Hrvatski fudbalski klub Dinamo započeo je danas "operaciju vraćanja Luke Modrića" u klub nakon što mu 30. juna istekne ugovor sa Real Madridom, rekao je Hini izvor iz Dinama.

Dinamo je u subotu zakupio stranicu u španskom sportskom listu Marka na kojoj je pozvao Luku Modrića da se vrati u klub.

- Imalo bi smisla - piše na hrvatskom i španskom jeziku ispod velikog Dinamovog dresa na kojem su broj 10 i prezime Modrić.

Na kraju oglasa, objavljenog na sedmoj stranici, stoji potpis novog predsednika Dinama Velimira Zajeca.

- Hteli smo da zvanično odzvoni u svetu da želimo da vratimo Luku u klub. Od danas krećemo u operaciju njegovog povratka, naravno ako Luka to želi - rekao je izvor iz Dinama, zamolivši da ostane anoniman.

Modrić je bio u omladinskom timu Dinama, a za prvi tim je odigrao 80 utakmica i postigao 25 golova do leta 2008. godine kada je prešao u Totenhem.

Zajec, koji je pre mesec dana postao predsednik Dinama, sastao se s Modrićem pred polaska reprezentacije Hrvatske na prijateljski turnir u Egipat.

- Imalo bi smisla - je kampanja kojom trenutno drugoplasirani tim hrvatskog prvenstva pokušava da dovede 38-godišnjeg igrača Real Madrida.

Modrić u subotu nije bio dostupan za komentar. U ranijim medijskim nastupima je govorio kako bi želeo da karijeru završi u Real Madridu i da se nada da će produžiti ugovor koji ističe za tri meseca.

- Za sada nema novosti oko eventualnog produženja ugovora. Odluka će biti doneta na kraju sezone. Nadam se da će produžiti ugovor - rekao je funkcioner Real Madrida za Hinu.

Modrić, kapiten reprezentacije Hrvatske, osvojio je 24 trofeja sa Real Madridom od 2012. godine.

Ove sezone je u sklopu klupske politike pomlađivanja tima izgubio mesto u startnoj postavi, ali je i pored toga odigrao 34 utakmice. Real Madrid je vodeći tim španskog prvenstva.