AKTUELNO

U sredu se igraju polufinalne utakmice kupa Srbije, parovi: FK Crvena Zvezda – Fk Partizan; FK Radnički Kragujevac – FK Vojvodina Novi Sad.

Nikoslav Bjegović koji je nastupao u sva četiri pomenuta kluba i pre nego što se osvrnemo na polufinalne mečeve čućemo od Nikoslava u kom periodu je nastupao za ova četiri kluba.

Na insisitiranje Ivana Golca i Moce Vukotića 26.12.89 god potpisao sam profesionalni ugovor sa FK Partizan. Iz Partizana odlazim u Radnički Kragujevac, koji je u tada bio druga liga, na ustupanje na 6 meseci u januaru 1992.godine kod čuvenog trenera Duce Nenkovića koji je bio trener i mom ocu u Hajduku iz Splita. Iz OFK Beograda na leto 1995god prelazim u FK Vojvodinu na insistiranje sportskog direktora Pantelića, a 1996.god postajem kapiten FK Vojvodina. U leto 1997.god, na poziv Dragana Džajića, iz FK Vojvodina prelazim u FK Crvena Zvezda.

Prvi polufinalni parFK Crvena Zvezda – Fk Partizan, a pre toga u subotu smo imali večiti prvenstveni derbi između Crvene Zvezde i Partizana koji je završen pobedom Zvezde 3:2, vaši utisci sa derbija?

Derbi je ispunio sva očekivanja, Partizan je bio na -7 i samo pobeda ga je ostavljala u neizvesnosti do kraja šampionata da se bori za titulu. Sa kažnjenim Duljajom na tribinama, sa Nađom pored aut linije, opredili su se na početku susreta da krenu na sve ili ništa ka golu protivnika i iz dve stopostotne šanse mladog Baždara jedna im je pošla za nogom i poveli su 1:0. Dva puta je Zvezda stizala rezultat na kraju je Partizan kapitulirao i poražen sa 3:2 i za mene svi snovi za titulom su se raspšili u vazduh. FK Zvezda je na +10. Videli smo pet golova, plus mnoštvo stopostonih šansi na obe strane. Mislim da je i kod jednih i kod drugih napad bolja strana tima, odbrane nisu ispunile očekivanja. Partizan nije nalazio rešenja za brzonogog Bukarija. Videli smo dva prelepa gola Severine i Šerifa. U FK Zvezda su podbacili Rodić i Kanga, osveženje u drugom poluvremenu je bio Kataji. Pohvalio bih atmosferu i publiku na tribinama.

Da se vratimo na kup koji se igra na stadionu Rajko Mitić, FK Crvena Zvezda – Fk Partizan.

FK Zvezda ulazi rasterećeno u meč i unapred joj čestitam na Tituli. FK Partizan pod imperativom pobede pokušaće da spasi sezonu i da osvoij toliko željeni trofej. Svakako očekujem utakmicu drugačiju od subotnje i siguran sam da će se ovog puta igra biti u znaku nadmudrivanja. FK Crvena Zvezda igra na svom terenu i važi za favorita. Prednost dajem FK Zvezdi iako mi intuicija kaže da može doći do nerešenog ishoda.

Drugi polufinalni par FK Radnički Kragujevac –FK Vojvodina

FK Radnički sa novim trenerom na klupi Feđom Dudićem igra odličan napadački fudbal, naročito su jaki kući gde imaju sjajnu podršku navijača, plasirali su se u polufinale kupa i su trenutno su četvrto plasirana ekipa u prvenstvu sa tri boda ispred petoplasirane FK Vojvodina. Očekujem pune tribine uz veliku podršku navijača. Za FK Radnički bi bio istorijski uspeh ukoliko se plasira u finale, koje je zakazano za 23.maja u Loznici. Sa druge strane FK Vojvodina sa novim trenerom Božidarom Bandovićem igra ofanzivni fudbal i očekujem da će biti golova u obe mreže. Mislim da će FK Radnički izgoreti u toj atmosferi i želji da se nađe u finalu, ali blagu prednost dajem FK Vojvodina.

Autor: