AKTUELNO

Fudbaleri Reala minulog vikenda su 36. put u istoriji postali prvaci Španije.

Madriđani su na svom terenu ubedljivo pobedili Kadiz, a pošto je posle toga Barselona poražena u Đironi, bilo je jasno da je "kraljevski klub" stekao nedostižnu prednost.

Tim Karla Anćelotija nije previše slavio jer ga već u sredu očekuje revanš polufinala Lige šampiona protiv Bajerna (2:2 u prvom meču).

Čelnici La Lige su u ponedeljak ujutru kontaktirali Madriđane i saopštili im informaciju da će im pehar za šampiona biti dodeljen predstojećeg vikenda na gostovanju protiv Granade.

Međutim, Real je odbio da primi trofej. Iz kluba su saopštili da imaju poseban razlog za takav korak. Granada će, kako stoje stvari, u meču protiv Reala izgubiti prvoligaški status. Četiri kola pre kraja imaju čak 11 bodova manje u odnosu na Majorku, pa je jasno da su praktično već otpisani.

Real iz respekta prema Granadi nije želeo da proslavlja titulu i primi pehar na terenu ekipe koja će ispasti iz lige, jer su smatrali da nije pošteno da domaći navijači to gledaju.

Poslali su dopis Ligi da se dodela trofeja pomeri za 14. maj kada će u Madridu dočekati Alaves. Naravno, želja je i da pred svojim navijačima prime trofej.

Autor: