AKTUELNO

Preostalo je tek malo više od mesec dana do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Srbija će učestvovati po prvi put nakon 24 godine, a Dušan Tadić veruje da može i da ostavi dobar utisak.

Poručio je to kapiten Srbije na stranicama Novosti. Ne krije da je cilj da se "orlovi" plasiraju makar u drugi krug Evropskog prvenstva.

- Od nekoliko ciljeva koje smo stavili pred sebe posle Svetskog prvenstva, jedan smo već ostvarili. To je plasman u Nemačku. Imali smo zanimljivu grupu, koja je bila izazovna, i utakmicom sa Bugarskom u Leskovcu uspešno smo stavili tačku na kvalifikacije. Sada smo krenuli s drugim velikim korakom ka cilju koji se zove plasman u drugi krug Evropskog prvenstva. A to znači da želimo da prođemo grupu u kojoj je jedan veliki favorit i dva sa kojima možemo ravnopravno da se nosimo.

Ističe fantastični plejmejker da je najbitnije da igrači budu zdravi i takvi dođu na okupljanje.

- Osećam se veoma dobro fizički. U profesionalnom fudbalu je važno da budeš konstantan i da u formi i kvalitetu igre nema prevelikih oscilacija. Za mene i moje saigrače iz reprezentacije je izuzetno bitno da u finišu sezone u kojoj nastupamo za svoje klubove ostanemo zdravi i da nas zaobiđu povrede. Za tili čas će da dođe okupljanje u našem centru u Staroj Pazovi, pa početak priprema.

Foto: Tanjug AP/Peter Dejong

Dopada se Tadiću što će Srbija imati još dve jake provere pred početak turnira u Nemačkoj.

- Nemam ni trunku sumnje da ćemo imati sjajne uslove. Pred nama su zanimljive prijateljske utakmice sa Austrijom i Švedskom, i onda 16. juna prvi duel protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Naizgled, čini se da ima još mnogo vremena, ali će duel protiv Engleza, pa i mečevi sa Slovenijom i Danskom, doći izuzetno brzo. Međutim, rano je još za neke preciznije analize rivala. O tome ćemo kada dođe trenutak za "skeniranje".

Za kraj je imao poruku za javnost u Srbiji.

- Navijačima hoću da poručim samo ovo: da navijaju za svoju zemlju svim srcem, da računaju na nas i da uživaju, a mi ćemo na terenu da učinimo sve od sebe da ih obradujemo - zaključio je Tadić.