AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov izjavio je danas da neće menjati sastav za utakmicu protiv Urugvaja, iako će se njegova ekipa u tom duelu boriti za prvo mesto u Grupi A, uoči plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva.

- Nema razloga da nešto menjamo za sutrašnju utakmicu, osim ako nam lekarski tim ne kaže drugačije. Meč protiv Urugvaja pripremili smo na isti način kao i za prethodne mečeve, čak iako smo se plasirali u drugu fazu - rekao je Čerčesov.

Fudbaleri Rusije igraju u ponedeljak od 16 časova u Samari protiv Urugvaja utakmicu trećeg kola Grupe A, za prvo mesto u grupi. Obe ekipe su prošle dalje, a Egipat i Saudijska Arabija će završiti takmičenje posle te utakmice.

U ruskom timu neće biti napadača Alana Dzagojeva, koji je u prvoj utakmici na turniru protiv Saudijske Arabije povredio butinu i nije ni doputovao u Samaru.

- On je juče trenirao, nećemo ništa na silu, moramo da ga poštedimo. Tužni smo što smo izgubili igrača kakav je Alan, ali spremni smo za turnir i uzeli smo u obzir da će biti povreda - naveo je ruski selektor.

Ekipe iz Grupe A ukrstiće se u osmini finala sa ekipama iz Grupe B u kojoj su Španija, Portugal, Iran i Maroko. Španija i Portugal imaju po četiri boda, Iran ima tri, a Maroko je bez bodova. U ponedeljak od 20 časova igraju Iran-Portugal i Španija-Maroko.

- Ne biramo protivnika u osmini finala, ne kalkulišemo, to nikada nismo radili. Nemamo izbora, oni će svakako igrati posle nas. Dve ekipe, fudbalski bogovi će odlučiti - rekao je Čerčesov.

On je ocenio da je njegova ekipa napredovala.

- Rusija je ekipa koja je najviše proputovala na Svetskom prvenstvu, ali ako niste primetili ništa drugo nego naše predjene kilometere, onda smo nešto propustili. Promenili smo neke stvari posle Kupa konfederacija, gde se naš tim fizički pripremio, a tu je i motivacija igrača, koji žele da zasijaju na Mundijalu u svojoj kući, uz podršku publike - naveo je Čerčesov.

#Rusija

#Svetsko prvenstvo

#Urugvaj

'