AKTUELNO

Poslednje pojačanje Partizana Španac Mark Valijente, izjavio je da je stigao u veliki klub i da očekuje napad na trofeje i dobre rezultate u Evropi.

Barselonin đak, koji je čak i bio kapiten Lionelu Mesiju u čuvenoj "La Masiji", danas se priključio novim saigračima na pripremama u Sloveniji i zadužio dres sa brojem šest.

"Partizan je klub koji svi znaju, znam da je osvojio kup, igrao dobro u Evropi, i za derbi protiv Crvene zvezde. Jasno je da uvek ide na trofeje i da je veliki klub. Doneći pozitivnu energiju", rekao je Valijente na promociji u Sloveniji.

Visoki štoper među crno-bele dolazi na insistiranje trenera Miroslava Đukića sa kojim je sarađivao u Valjadolidu, a sa Vladimirom Stojkovićem je bio saigrač u Makabiju iz Haife.

- Đukić je u Valjadolid došao u teškom momentu, ali nam je doneo pozitivnu energiju i počeli smo da igramo dopadljiv fudbal. Imali smo i odlične rezultate - rekao je on i podsetio da je sa Stojkovićem osvojio Kup Izraela kad su bili u Makabiju.

Valijente se prisetio kada je Mesi stigao u Barselonu dok je on bio kapiten.

- Imao sam sreću da odrastem u Barseloni, teško mi je pao odlazak jer sam morao da se prilagođavam u drugim klubovima potpuno drugačije. Imali sam 14 godina kada nam je trener rekao da dolazi neverovatan igrač. Mesi je bio sitan, nismo verovali da može da postane najbolji fudbaler na svetu - uz osmeh je izjavio Valijente.

Valijente je u Partizan došao iz belgijskog Eupena i potpisao dvogodišnji ugovor.

#FK Partizan

#Mark Valijente

'