AKTUELNO

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa dve utakmice bez prisustva publike na svom stadionu, odlučeno je u petak popodne.

Zvezda je kažnjena posle meča protiv Suduve zbog rasističkog ponašanja navijača i njihovih pesama, a potom i zbog blokiranih izlaza sa stadiona.

U prvom slučaju je prekršen član 14 Disciplinskog pravilnika UEFA, a u drugom 38. član Pravilnika o bezbednosti. Zvezda je kažnjena i novčano sa 72.000 evra, objavljeno je na sajtu UEFA.

Kada će crveno-beli početi da odrađuju suspenziju svog stadiona biće poznato nakon revanš utakmice protiv Spartaka iz Trnave. U Beogradu je bilo 1:1.

Ukoliko Zvezda prođe slovačku ekipu u utorak uveče, naredni protivnik će biti Salcburg ili Škendija i ta utakmica bi bila na programu 22. avgusta.

U suprotnom, 30. avgusta bi mogla da igra protiv Helsinkija ili Olimpije u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Da podsetimo, Zvezda je već bila pod uslovnom kaznom UEFA još od zimus. Dok su prvotimci novog šampiona Srbije bili na pripremama u Antaliji, čekali su odluku UEFA da li će moći da pred publikom ugoste moskovski CSKA, a zbog lošeg ponašanja navijača na utakmici sa Kelnom.

Sada je i ta utakmica došla na naplatu, pa je zbog toga odlučeno da kazna budu dva meča pred praznim stadionom "Rajko Mitić".

#Crvena Zvezda

'