AKTUELNO

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da bi bilo teško dovesti igrače profila Marka Marina da ekipa nije ušla u Ligu šampiona.

- Može se reći, mislim da bismo teško mogli finansijski da ostvarimo te transfere da se nismo plasirali u Ligu šampiona. Kada smo se plasirali, saglasili smo se da za jedno takvo takmičenje treba da imamo ekstra kvalitetne igrače i takve smo doveli - rekao je Mrkela novinarima na stadionu Zvezde.

Crvena zvezda je u petak, poslednjeg dana prelaznog roka dovela Marka Marina, Gorana Čaušića i Ričmonda Boaćija.

Transferi su realizovani dva dana posle plasmana u Ligu šampiona.

- To su bile želje i prošle godine, a ove smo uspeli da realizujemo - naveo je sportski direktor crveno-belih.

Mrkela je za Marka Marina, koji je 16 puta nastupio za reprezentaciju Nemačke, rekao da je verovatno najveće ime koje je došlo u srpski fudbal.

- Marka Marina nije potrebno posebno predstavljati. On je jedno od najvećih imena koja su dolazila na ovaj stadion, uopšte u srpski fudbal. Sjajan fudbaler i veliki navijač Crvene zvezde od malih nogu - rekao je Mrkela.

Zvezda u timu ima 30 igrača.

- Nemamo tri ekipe, imamo dva tima. Na nekim pozicijama imamo višak igrača. Moguće je da se dese neki odlasci. A, dolasci ako se dese, neće biti u ovom trenuku već za budućnost - naveo je direktor Zvezde.

Mitar Mrkela je kazao da je teško porediti vremena i da li je ovaj tim najskuplji u Zvezdinoj istoriji, dodajući da je ekipa iz 1991. godine imala izuzetno veliku tržišnu vrednost.

#Crvena Zvezda

#Mitar Mrkela

'