AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas je ekipa u boljem stanju nego što je bila, ali da je očekuje teška utakmica protiv Napretka u prvenstvu.

- Cenim trenera (Milorada) Kosanovića, Napredak je izuzetna ekipa, ima sjajne pojedince. Imaćemo težak zadatak sutra. Oni često menjaju ritam utakmice, biće faza u kojima će biti ofanzivni i defanzivni i gde će nas čekati u niskoj zoni - rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 16 časova na svom terenu protiv Napretka, utakmicu 13. kola Super lige Srbije.

Upitan da li će Partizan biti ofanzivniji, Mirković je odgovorio: "Mi igramo ofanzivno, jedino je problem sa realizacijom".

- Kada pogledate protiv Zemuna, imali smo četiri, pet stopostotnih prilika, dali smo dva gola. Protiv Spartaka smo u drugom poluvremenu imali pet, šest izglednih situacija, ali nismo dali gol. Nemamo nekih opcija u ljudstvu - rekao je Mirković.

Na pitanje da li povodom toga ima plan, trener crno-belih odgovorio je: "Kako ne".

- Daleko je zima, do zime ne možemo ništa da radimo - naveo je Mirković.

Takodje, upitan da li je uzrok pada koncentracije kod napadača nedovoljna fizička priprema, Mirković je rekao da ne misli tako, već da razlog mogu da budu i lošiji tereni: "Napadači promašuju ponekad, jel tako?".

Partizan je u prošlom kolu odigrao bez golova sa Spartakom u prvenstvu, a u sredu je na gostovanju pobedio Zemun sa 2:0, u osmini finala Kupa, takmičenju u kome brani trofej. Uoči utakmice sa Zemunom, Mirković je rekao da ekipa nije u dobrom stanju, a danas je rekao da se situacija malo popravila.

- Bolje je stanje u ekipi, igrači su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna. U jednoj utakmici bio je ostanak u borbi za trofej ili ispadanje. Sigurno da se taj dodatni pritisak pojavio kod igrača. Ovde sam od avgusta, stalno smo u toj situaciji. Nemamo prava na odmor ni pred ovu utakmicu, mi smo konstantno pod pritiskom - rekao je on.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli sa 25 bodova. Zvezda ima 34, Radnički Niš 27, a Čukarički takodje 25.

- Ima mnogo dobrih ekipa. Tabela ne izgleda sjajno, gledam je samo kad moram - naveo je on.

Upitan da li bi voleo da njegova ekipa u subotu igra protiv lakšeg protivnika, pošto je Kosanović poznat po tome da može da pokvari planove svakoj ekipi, Mirković je rekao da neke stvari ne može da bira, ali da se raduje utakmici. ; ;

- Biće teško, ali to nam je po redu. Dobro su organizovani, kompaktni, igraju u oba pravca. Vukanović je njihov najbolji igrač, Alivodić, tu su oba Petrovića koji su bili u Partizanu... To je stvarno dobra ekipa.

Utakmicu će propustiti povredjeni Danilo Pantić i Aleksandar Šćekić, a ostali igrači su spremni.

- Gledamo svoju igru, ali se i adaptiramo prema protivniku. Imamo zamene, svaki igrač će znati svoja zaduženja - dodao je Mirković.

On je naveo da je Zoran Tošić blizu povratka, da trenira sa ekipom, ali da s vremena na vreme oseća bolove u kolenu, što su normalne stvari posle operacije.

#FK Partizan

#Zoran Mirković

'