AKTUELNO

Upoznajte Miloša, vozača GSP-a nominovanog za nagradu "Heroji Beograda".

Od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije koronavirusa, Grad Beograd i TV Pink pokrenuli su prvu zvaničnu zajedničku akciju – “Heroji Beograda” – u okviru koje građani mogu da na mejl heroji@pink.rs prijave nekog iz svoje okoline, ko je pokazao veliki stepen odgovornosti prema društvu o ovim kriznim vremenima.

I dok većina građana ovo vanredno stanje provodi u kućama, u samoizolaciji, postoje i oni koji imaju radnu obavezu. U vanrednom stanju uvedene su i vanredne autobuske linije koje će one koji i u ovim okolnostima treba da rade, prevoziti od kuće do posla. 

Foto: TV Pink Printscreen

Tačno u 7:15 autobus na liniji 31L spreman je za polazak – ni vanredno stanje nije sprečilo vozača Miloša da ekipu TV Pink dočeka sa osmehom na licu. 

Ovaj posao ne može da se radi kao drugi, ako ne voliš ovaj posao, onda bolje nemoj ni da ga radiš. Ako na ovaj posao dođete opterećeni, ako donesete neki problem od kuće, ne može. Ja kad krenem od kuće, sve probleme ostavim tamo, sve probleme sa posla ostavim na poslu. Kod kuće ne pričam o poslu – rekao je Miloš.

Foto: TV Pink Printscreen

Miloš je vozač GSP-a već 25 godina i to bez dana bolovanja, a radio je čak i za vreme sankcija i bombardovanja, tako da mu vanredne situacije nisu strane. 

Sećam se tokom bombardovanja, tada sam vozio autobus 88. Svira sirena za vazdušnu opasnost, pustio sam putnike da izađu kod Sava centra, a ja sam preko Gazele, vozim prazan autobus – prisetio se Miloš.

Foto: TV Pink Printscreen

Za sve ove godine rada, Miloš kaže da nije imao neprijatnih situacija na poslu.

Nisam imao problema, naravno, ima svakakvih ljudi, kao i svugde, ali ja stvarno za 25 godina nisam imao nikakav problem. Imao sam takvu sreću da nisam imao ni udese, ni štete, a to je retkost – kaže Miloš.

Foto: TV Pink Printscreen

Ali zato, sa druge strane, anegdota u prevozu ima mnogo. Zato, Miloš planira da, kada ode u penziju napiše knjigu o tome šta sve čoveka može da snađe na poslu.

Zbog toga što potrebe drugih stavlja ispred sopstvenih, Miloš je jedan od nominovanih za nagradu „Heroji Beograda“ koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. 

Foto: TV Pink Printscreen

View this post on Instagram

Tačno u 7:15 autobus na liniji 31L spreman je za polazak – ni vanredno stanje nije sprečilo Miloša da ekipu TV Pink dočeka sa osmehom na licu. Miloš je vozač GSP-a već 25 godina i to bez dana bolovanja, a radio je čak i za vreme sankcija i bombardovanja, tako da mu vanredne situacije nisu strane. - Sećam se tokom bombardovanja, tada sam vozio autobus 88. Svira sirena za vazdušnu opasnost, pustio sam putnike da izađu kod Sava centra, a ja sam preko Gazele, vozim prazan autobus – prisetio se Miloš. Zbog toga što potrebe drugih stavlja ispred sopstvenih, Miloš je jedan od nominovanih za nagradu „Heroji Beograda“ koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by RTV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#GSP Beograd

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#RTV Pink

#Televizija Pink

#heroji Beograda

#Željko Mitrović

'