AKTUELNO

Vredan, ljubazan i odlučan - osobine su koje krase našeg današnjeg heroja.

Željko Mitrović i TV Pink, zajedno su sa Goranom Vesićem i Gradom Beogradom pokrenuli suakciju “Heroji Beograda”, koja slavi pojedince koji su tokom vanrednog stanja pokazali visok stepen čovekoljublja i odgovornosti. Deset najistaknutijih heroja dobiće statuu Pobednika, kao i vrednu novčanu nagradu, za čiji fond su sredstva podjednako  izdvojili i Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko znate nekog u vašoj okolini ko je tuđu dobrobit stavio ispred svoje, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

Jedan od nominovanih je Zulfer Bahtijari.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

U na prvi pogled, jednoj sasvim običnoj apoteci, radi apotekar sa lavovskim srcem: vredan, ljubazan, ali i odlučan kada je nekome potrebna pomoć. 

Slučajni prolaznik je ušao u apoteku i zvao upomoć, istrčao sam ispred i ugledao nesrećnog gospodina kako leži na trotoaru blizu apoteke – rekao je Zulfer.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zulfer je čoveka uzeo u naručje, brzo pregledao i ustanovio da je situacija veoma ozbiljna.

Situacija je bila dramatična, čovek se borio za dah, imao je gušenje. Scena nije bila nimalo prijatna. U jednom trenutku prestao je da diše. Odmah sam započeo postupak oživljavanja koji podrazumeva masažu srcai davanja veštačkog disanja- dodao je Zulfer.

Reanimacija je trajala nekoliko minuta, a ti minuti su bili i te kako dugi i neizvesni.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Disanje mu se vratilo, kao i otkucaji srca. Namestio sam ga u položaj koji zahteva procedura i čekali smo da mu se stanje stabilizuje. Ni u jednom momentu nisam pomislio o zarazi i virusu – sve je bilo instiktivno. Bacio sam masku, obavio reanimaciju i hvala bogu uspeli smo da ga vratimo nazad – zaključiom je ovaj odlučan čovek.

Česta reč koju danas čujemo je – pomoć, a ovaj čovek je bez razmišljanja nesebično pružio.

Foto: TV Pink Printscreen/S.P.

Zbog ovog herojskog dela, Zulfer je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink.Ukoliko i vi znate nekog heroja iz svoje okoline, prijavite ga na mejl heroji@pink.rs.

View this post on Instagram

Jedna, na prvi pogled, obična apoteka, i u njoj apotekar sa lavovskim srcem: vredan, ljubazan, ali i odlučan kada je nekome potrebna pomoć. Njegovo ime je Zulfer Bahtijari. - Slučajni prolaznik je ušao u apoteku i zvao upomoć, ja sam istrčao ispred i ugledao gospodina kako leži na trotoaru. Situacija je bila dramatična, čovek se borio za dah, imao je gušenje. U jednom trenutku je prestao da diše. Odmah sam započeo postupak oživljavanja. Reanimacija je trajala nekoliko minuta, a onda je opet uspostavljeno disanje – rekao je Zulfer. Zbog ovog herojskog dela, Zulfer je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njegova priča. #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by TV PINK (@rtvpink) on

Autor: S.P.

#Pomoć

#Zulfer Bahtijari

#apoteka

#farmaceut

#heroj

#heroji

#heroji Beograda

<
'