AKTUELNO

Sunce ulazi u znak Blizanaca, a tokom ovog asto perioda čak 3 planete će biti u retrogradnom hodu. Iako biste pomislili da će ovo loše uticati na naše živote, istina je drugačija.

Sve do 21. juna ćemo imati priliku da napredujemo na svim životnim poljima. 

Naš um će se tokom vladavine Blizanaca značajno proširiti, otkriti neke nove vidike, ali ćemo uspeti i da pronađemo mogućnosti za lični rast. Vreme je da raskrstimo sa stvarima i ljudima iz prošlosti koji nam zadaju glavobolje. 

Oslonite se na intuiciji i vodite se unutrašnjim osećajem, jer će se to na kraju isplatiti. Zvezde nas čuvaju i pokazuju nam pravi put. Ne dozvolite da vas okolina pokoleba po pitanju odluka koje donosite. Sad je pravi momenat da krenete da ostvarujete planove koje već dugo imate.

Ovaj period će biti period preporoda i novih početaka, na sve nas će pozitivno uticati ukoliko povučemo prave poteze, a najveći boljitak će osetiti Bikovi, Blizanci i Vodolije. 

Evo koji su glavni astrološki događaju koji nas očekuju u vladavini Bika i šta nam to donose - od 20. maja do 21. juna:

20. maja - Sunce ulazi u Blizanci/ Otvaranje portala Plejade

Sunce ulazi u Blizance 20. maja i događa se istovremeno kada se aktivira zvezdani portal Plejade. Mnoge stvari obavljaćemo sa većom lakoćom i uspećemo da se izborimo sa svim neprevdama i izazovima. Ovo su dani vaše pobede.

23. maja - retrogradni Saturn

Saturn ulazi u svoju godišnju retrogradnu fazu i podstiče nas da se podsetimo događaja iz septembra 2020. godine i razmišljamo o odlukama koje smo doneli i za šta treba da preuzmemo odgovornost. Ovo je period kada vežbamo strpljenje i preuzimamo odgovornost za svoje postupke. Ako imate stvari za rešavanje, budite strpljivi jer ćete možda otkriti da retrogradni Saturn pomaže u iznošenju više informacija na površinu.

26. maj - Pomračenje Krvavog Meseca u Strelcu

Supermesec i potpuno Mesečevo pomračenje donosi retku pojavu koja će snažno uticati na našu energiju. Supermeseci ukazuju da je Mesec bliži Zemlji nego obično, što znači da su njegovi energetski efekti jači. Kad god imamo potpuno Mesečevo pomračenje, Mesec razvija crvenkastu nijansu, zbog čega se naziva i Krvavi Mesec. Totalna pomračenja Meseca je period velikih promena i transformacija. Možda osetimo kako se krećemo kroz simbolički proces ponovnog rađanja - spremni smo da se prilagodimo novim okolnostima, učimo iz njih i rastemo. Dominantan znak ovog perioda je Strelac koji nam pomaže da pronađemo mudrost ili pokrenemo tajne koje izlaze na površinu. Iako pomračenje može izazvati mnoge strahove i nesigurnosti, ovo je definitivno trenutak kada će mnogi napredovati.

29. maj - retrogradni Merkur

Vladajuća planeta Blizanaca, Merkur, ulazi u svoju drugu retrogradnu fazu u ovoj godini. Vreme je da napravite pauzu, razmislite o svojim sledećim potezima i otrgnete se iz kandži prošlosti. U ovom periodu pazite koje odluke donosite i ne prepuštajte ništa slučaju. Budite oprezni u saobraćaju, sa novcem i potpisivanjem ugovora i dokumenata.