AKTUELNO

Piletina iz rerne sa tikvicam i pečurkama - ručak koji se lako pravi, a brzo nestaje iz tanjira.

Brzinski ručak je nešto što nam svima treba kada su vrućine. A ovaj recept je toliko dobar da će nestati u trenu. Sočan i kremast, a sastoji se od tikvica, piletine i pečuraka. Svačiji omiljeni sastojci. Sve što treba da uradite je da propržite povrće i ređate red mesa, pa povrća i na kraju sir koji kad se istopi daje dodatni šmek.

Foto: Pink.rs/Z. Veljković

Sastojci: 800 g pilećeg filea, 200 g pečurki, 250 g tikvica, 200 g tvrdog sira, 50 g krem sira, svež peršun, 150 g mocarele.

Priprema: Piletinu isecite na veće komade, pa poređajte u nauljenu tepsiju. Pokrijte dno, a zatim posolite i pobiberite. Pečurke i tikvice iseckajte, pa propržite. Sipajte povrće u posudu, posolite i pobiberite, dodajte rendani tvrdi sir, seckani peršun i krem sir. Sipajte preko mesa i tako ređajte meso, kremasto povrće. Poslednji sloj treba da bude povrće. Preko stavite rendanu mocare i pecite u rerni na 180°C nekih 25 minuta. 

Autor: Pink.rs