AKTUELNO

- Ako primetite opsesivno ponašanje odmah na početku veze, to bi moglo da vas navede da napravite korak unazad i dobro razmislite o namerama čoveka sa kojim se viđate - kažu stručnjaci.

Neka istraživanja tvrde da su samci od početka pandemije postali još izbirljiviji u pogledu svojih potencijalnih partnera, jer su, kako mogi ističu, sada još više zabrinuti za znake upozorenja koji bi mogli da dovedu do raskida veze ili eventualnog braka.

Britanski stručnjak za partnerske odnose Tina Vilson kaže da postoje znaci upozorenja koji se mogu pojaviti među svim parovima i ukazati na to da oni nisu jedno za drugo.

1. Ne fotografišete se zajedno

Ili se ne fotografišete zajedno ili ste vi jedini koji predlažete trenutke koje biste zajedno ovekovečili. Može biti da čovek koji vam se sviđa ne voli da se fotografiše, ali nije loše da proverite njegove profile na društvenim mrežama, da li objavljuje redovno fotografije i šta je na njima.

Ukoliko su njegovi profili preplavljeni fotografijama, a vas nigde nema, jasno je da on ne želi da drugi znaju za vas i vašu vezu. U tom slučaju krenite dalje.

2. Stalno vam nešto poklanja

Vaš novi partner će biti verovatno usredsređen na vas i učiniće sve što može da se osećate kao da ste centar njegovog sveta.

Ako ste tek ušli u vezu i partner vas već obasipa cvećem, rečima ljubavi, beskrajnim poklonima i raskošnim putovanjima, zar to nije malo prebrzo?

Moguće je da posle prvobitnog naleta iznenada utihne sve na neko vreme, što znači da je u pitanju samo privid zaljubljenosti.

- Ako primetite opsesivno ponašanje odmah na početku veze, to bi moglo da vas navede da napravite korak unazad i dobro razmislite o namerama čoveka sa kojim se viđate - savetuje Tina.

3. Vi ste tu "za svaki slučaj"

Ako vas partner drži u neizvesnosti dok ne bude siguran da ste stvarno osoba sa kojom želi da bude, onda on ipak nije za vas.

To ćete primetiti ako ste u vezi nekoliko meseci, a on vas još uvek nije upoznao ni sa jednim svojim prijateljem ili članom porodice.

Ako ste vi to prvi učinili, a on još uvek nije možda ste jednostavno u dve različite emotivne faze.

- Nemojte ga požurivati ukoliko još nije spreman na taj korak. Međutim, obratite pažnju da li to znači da još uvek nije siguran u vas i vašu vezu - savetuje Tina.

Autor: