AKTUELNO

U Opštini Blace proglašena je vanredna situacija zbog snežnih nanosa.

Nekoliko sati trajala je akcija spasavanja bračno para J.M. (87) i S.M. (88) iz blačkog sela Lazarevac, kojima je život visio o koncu, jer su promrzli.

Kako pišu beogradski mediji, direktor Doma zdravlja u Blacu Radoljub Dunjić rekao je da je ćerka bračnog para prvo alarmirala komšiju, koji je pronašao gotovo beživotna tela supružnika u dvorištu kuće, a onda je ekipa Hitne pomoći oko tri sata pokušavala da se probije kroz smetove i pruži im pomoć.

- Kako nismo mogli našim vozilom, hitno je uključena mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća u Blacu, zatim i policija i nekako smo uspeli da se na kraju probijemo do njih. Na sreću iako su bili ukočeni, davali su znake života, te im je ukazana pomoć, a zatim su prosleđeni na lečenje u Bolnicu u Prokuplju, gde su zadržani - rekao je Dunjić.

On dodaje da je komšija, kada je uspeo da napravi rptinu do njihove kuće pronašao supružnike u dvorištu. Najverovatnije je S.M. koji je i delimično slep, krenuo napolje po drva, ali je zalutao , a njegova supruga J.M. pošla da ga traži. Tako su i pronađeni na par metara jedno od drugog.

U Opštini Blace proglašena je vanredna situacija zbog snežnih nanosa, jer je ova opština, koja je ispod Kopaonika, teško prohodna.

Č.N.

#Blace

#Hitna pomoć

#smrzavanje

'