AKTUELNO

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Aleksandra Šotre (39) zbog sumnje da je 15. decembra vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda.

Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Optužnim predlogom Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju tužilaštva koje je dostavljeno Tanjugu.

Foto: Pink.rs

U toku dokaznog postupka u tužilaštvu je ispitano pet oštećenih građana i četiri svedoka, pribavljena je medicinska dokumentacija o povredama koje je sedmoro oštećenih zadobilo kritičnom prilikom, od kojih su dva maloletna lica, a izvršeno je i više veštačenja, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Šotri je prošle sedmice ukinut pritvor, nakon saslušanja svih svedoka, i pušten je da se brani sa slobode, ali mu je sud, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva oduzeo pasoš i vozačku dozvolu. Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Policija je nakon hapšenja Šotre u decembru saopštio da je vozač "hamera" vozilom izazvao nekoliko incidenata, najpre tako što je u Terazijskom tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila, a potom je, kako se sumnja, prošao Svetogorskom ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićevom ulicom srušio semafor i stubiće.

Foto: Pink.rs

Nakon toga je, kako se sumnja, udario vozilom u kiosk u kojem je bila radnica, koja je lakše povređena, a potom i u zid, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako je Šotra pobegao odmah nakon izvršenih incidenata, u kojima je više ljudi povređeno i pričinjena materijalna šteta na vozilima koja je udarao divljajući autom kroz grad, nije bilo moguće utvrditi da li je tom prilikom bio pijan ili drogiran.

On se policiji javio dva dana kasnije u pratnji svojih advokata, a na saslušanju u tužilaštvu se branio ćutanjem.

#Hamer

#Vozač

'