AKTUELNO

Istragom se došlo do novih saznanja.

Prema novim saznanjima iz istrage, muškarac s kapuljačom na glavi koji je na biciklu prošao nasipom u Crvenki u vreme dok je policija još tragala za ubijenom pevačicom Jelenom Marjanović po konstituciji odgovara jednom članu porodice. Ovo je utvđeno specijalnim veštačenjem.

Kako mediji saznaju, stručnjaci nisu uspeli da u potpunosti „očiste“ dva snimka sigurnosnih kamera koje su zabeležile prolazak misterioznog muškarca i jasno vide njegov lik, ali sa velikom sigurnošću po visini i građi ukazuju da je reč o čoveku koji je bio blizak ubijenoj pevačici.

Foto: Facebook

- Uzeto je nekoliko snimaka, ali su za istragu ključna dva na kojima se pojavljuje pomenuti biciklista. To su snimci sigurnosnih kamera i nisu visoke rezolucije, zbog čega su stručnjaci mesecima pokušavali da ih izoštre. Na njima se vidi automobil Marjanovića, koji nekoliko puta prolazi nasipom. Ipak, najviše vremena je potrošeno na čoveka na biciklu, a kako je nemoguće da se jasno vidi njegov lik, pristupili su drugoj metodi da bi se utvrdio njegov identitet - navodi on.

Interesantno je, kako objašnjava, da čovek vozi bicikl s kapuljačom na glavi i pognute glave.

- Ni u jednom segmentu snimka se ne vidi njegovo lice. Ipak, stručnjaci su i pored toga uspeli da približno otkriju njegovu visinu i građu, što je dodatno potkrepilo sumnje inspektora da je reč o osumnjičenom na kog ukazuju i drugi dokazi, pre svih analiza rezultata baznih stanica. Njegov telefon bio je u blizini Jeleninog, i to u vreme kada je suprug Zoran već prijavio njen nestanak - otkriva izvor iz istrage.

Pevačica Jelena Marjanović nestala je 2. aprila prošle godine, a njeno telo pronađeno je sledećeg dana u kanalu u Crvenki. Obdukcija je pokazala da je njeno telo najverovatnije doneto na nasip.

- Činjenicu da Jelena nije ubijena na mestu na kom je njeno telo pronađeno potkrepilo je i ono što je policiji odmah zapalo za oko, a to je da nema tragova krvi.

Upravo zbog toga se sumnja da su kamere snimile ubicu, ili bar čoveka koji je pomagao u zločinu - objašnjava sagovornik iz istrage.

I. P.

#Borča

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Policija

#Ubistvo

'