AKTUELNO

Voz iz Beograda krenuo je ranije danas posle 18 godina.

Kosovske vlasti donele su odluku, u saradnji sa Evropskom unijom, da srpski voz koji je iz Beograda krenuo za Kosvsku Mitrovicu  ne može da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine.

Foto: Tanjug

Kako Informer piše, oni  su izmolili predstvnike EU da podrže njihovu odluku.

Jedinice Kosovske policije za region Sever izvršile su potpuni pregled pruge na severu nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na severu Kosova navodno postavljena eksplozivna naprava namenjena vozu.

Inače, pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara. Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina.

Foto: Tanjug

- Naše jedinice su izvršile potpuni pregled i mogu da kažem da tu nema nikakvih problema i da ništa nisu pronašle - izjavio je zamenik komandira KP za region Sever Besim Hoti.

Hoti je takođe potvrdio da su jedinice KP spremne da pruže asistenciju jedinicama granične policije Kosova, a čija je nadležnost da izvrši kontrolu unutrašnjosti voza i putnika, kada voz bude ušao na sever Kosova. Hoti je naglasio da to da li će voz ući na Kosovo nije nadležnost jedinica Kosovske policije na severu, već granične policije.

J. S

#Beograd

#Kosovo

#Kosovska Mitrovica

#Policija

#Srbija

#Voz

'