AKTUELNO

Policija intenzivno traga za još jednom osobom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su sugrađane M. S. (41) i S. S. (57), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, a M. S. i falsifikovanje novca.

Postoje osnovi sumnje da je M. S. polovinom decembra 2016. godine nabavio 11 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 50 evra, u nameri da ih stavi u opticaj.

Sumnja se i da je nabavio i napravio 32 komada lažnih domaćih i stranih ličnih isprava.

Polovina dokumenata su falsifikovane vozačke dozvole, lične karte i zdravstvene knjižice Republike Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i drugih država, dok drugu polovinu falsifikovanih dokumenata čine lične karte i vozačke dozvole Republike Srbije. Sva ova dokumenta napravljena su po narudžbini.

Kako se sumnja, S. S. je od M. S. nabavio lažnu italijansku vozačku dozvolu i karticu osiguranja, koje je nameravao da koristi prilikom privremenog boravka u Austriji.

Policija je od S. S. oduzela sve falsifikovane novčanice i sva falsifikovana lična dokumenta. Osoba koja je falsifikovala novac je identifikovana i policija za njom intenzivno traga.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu.

S.M.

#Hapšenje

#Novac

#Policija

'