AKTUELNO

Tokom ovog svedočenja, optuženi nije podizao pogled.

Otac ubijene Dijane Sveto Savanović izjavio je medijima da je jedini cilj ubice Siniše Zlatića bio da ubije njegovu ćerku.

- Nije se zapitao kako je detetu. Sa devet godina moj unuk je ostao sam - izjavio je Savanović.

On je reagovao na izjavu branioca Zlatića, advokata Miše Popovića, koji je izneo pretpostavku da je okidač za zločin bilo to što je Siniša te večeri video Dijanu sa drugim muškarcem, Stevanom Jojićem.

- Okidač za njegov postupak nije bio to što je Dijana, navodno, htela da ode u inostranstvo. Ona nije ni planirala da napušta Srbiju. Znala je da joj treba saglasnost oca ako bi htela da odvede sina -rekao je Dijanin otac.

Dok je govorio, u sudnici je bio muk, a Zlatić je pokunjeno sedeo. Drugim svedocima Zlatić je postavljao pitanja, ali se nije usudio da išta kaže bivšem tastu. Savanović je potom rekao:

- Da ima imalo pameti, digao bi ruku na sebe već sto puta. To je jedan samoživac - zaključio je.

Siniša Zlatić, koji je ubio petoro i ranio 22 ljudi 4. jula, juče je doveden u sud uz pojačane mere obezbeđenja, a na sebi je imao pancir. O detaljima julske večeri, kada je rafalima iz "kalašnjikova" posejao smrt u bašti kafića "Makijato", govorilo je nekoliko svedoka. Isidor Sučević i MIlan Majkić iz Žitišta potvrdili su da je prvo ubijena Dijana.

- Vrh cevi bio je uperen u Dijanu, a od nje je bio udaljen oko 30 centimetara. Automat je bio naslonjen na improvizovani šank, a Siniša je desnom rukom držao oružje - ispričao je Majkić.

On je naveo da je pokušao da spreči Zlatića.

- Kada su prestali rafali, preko Sinišinih leđa sam uhvatio pušku za vrh i rekao: "Šta radiš, čoveče, ubi ljude!" Nišan mi se našao među prstima desne ruke. On je bukvalno pustio oružje i otišao - prisetio se Majkić.

I. P.

#Masakar

#Siniša Zlatić

#Suđenje

#Žitište

'