AKTUELNO

Darjan Ješovnik, dugogodišnji begunac i, kako su ga mediji nazvali, hrvatski kralj kokaina, uhapšen je u Srbiji 6. aprila prilikom pokušaja da uz pomoć falsifikovanih isprava pređe granicu Srbije sa Mađarskom.

On se u begu nalazi od 2011. godine i za njim je bila na snazi međunarodna poternica zbog sumnje se da je deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

Svi članovi grupe uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspeo pobeći.

Inače, Darjan je 1985. godište, a Darjan Ješovnik je duže vreme označen kao jedan od najtraženijih begunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i sradnjom sa Europolom gde se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih begunaca Europe.

Nakon raspisivanja poternice, pobegao iz mesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vešto se sakrivao na području više država. Upornim i istrajnim radom policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u saradnji sa FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, proveravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i hapšenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identifikovan i uhapšen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

#Hapšenje

'