AKTUELNO

Policija intenzivno traga za osumnjičenim, koji je poslednji put viđen 2. januara.

Saša Uskoković (32) iz Aleksinačkog rudnika osumnjičen je da je fizički zlostavljao dvogodišnje pastorke L. V. i L. V, kao i njihovu majku Snežanu E. (42) sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici.

Kako mediji nezvanično saznaju, Uskoković je decu tukao metalnom šipkom, a ženu drvenom drškom od džogera.

Slučaj je otkriven 1. januara kada je Snežana dovela jednog od mališana na pregled u aleksinačku bolnicu zbog visoke temperature pa su lekari uočili povrede po glavi i telu i obavestili policiju.

- Ona je prvo odbijala da kaže odakle povrede deci ali se onda poverila da u dužem vremenskom periodu trpi maltretiranje nevenčanog supruga koji fizički zlostavlja nju i decu, kaže izvor za beogradske medije.

Jedan mališan je upućen na Dečju kliniku za ortopediju i hirurgiju u Nišu a ubrzo je za njim prebačeno i drugo dete.

- Prvo dete koje je u noći između 1. i 2. januara dovezeno na našu kliniku imalo je povredu glave, prelom rebara kao i modrice po celom telu. Drugo dete je prebečeno kasnije i on nije imao ozbiljne povrede već samo po neku modricu. Oni se trenutno leče zbog respiratorne infekcije i njihovo stanje je stabilno - kaže pomoćnik direktora Dečje ortopedske klinike docent dr Dragoljub Živanović.

Snežana E. koja ima četvoro dece i koja je u sedmom mesecu trudnoće, prešla je da živi u Kruševac kod roditelja. Prema nezvaničnim saznanjima dvoje zlostavljanih mališana biće premešteni u hraniteljsku porodicu rešenjem Centra za socijalni rad.

Sašina majka Milka Usković pak demantuje da je njen sin tukao pastorke i nevenčanu ženu, ističući da nije u bekstvu već da radi u Beogradu.

- Nikada ih nije udario. Jedan od dvoje mališana ima epilepsiju i stalno pada, ali ga i majka tuče. Koliko puta su me komšije zvale da mi kažu da ih bije. Saša je u Beogradu gde radi na građevini, dolazi kući na 10 dana. Za Novu godinu samo što je došao, morao je da se vrati, takav mu je posao - kaže Milka.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

I. P.

#Aleksinac

#Fizičko zlostavljanje

#Hitna pomoć

#Nasilje

#Policija

'