AKTUELNO

Na groblju kod Kuršumlije sahranjene dve žene nastradale u saobraćajnoj nesreći kod Barlova

Uz tužne povorke rodbine, prijatelja i građana Kuršumlije danas su na groblju u naselju Kastra sahranjene dve žrtve saobraćjne nesreće koja se u ponedeljak dogodila u selu Barlovu na putu Niš - Priština.

Više stotina građana došlo je da na večni počinak isprati Irenu Vesović (42) medicinsku sestru i Jelicu Radović (64) radnicu Poreske Uprave u Prokuplju.

Treća žrtva ove kobne nesreće kada su se direktno sudarili autobus Niš-ekspresa i kamion Tutinskih registarskih tablica, Dobrila Radovanović (50) medicinska sestra sahranjena je na groblju u rodnom prokupačkom selu Merovac ali je i ona posledih godina živela u Kuršumliji, gde je bila udata.

Foto: Printscreen Facebook

- Ovo je strašna tragedija, koja je zavila čitav grad u crno. Upravo zato je i danas proglašen dan žalosti, a žalost porodica nastradalih putnica neće nikada prestati - govore građani Kuršumlije koji su prethodna dva dana posle nesreće odlazili da izjave saučešće porodicama nastradalih žena.

I danas su se dve tužne povorke sahrana uputile na groblje u Kastratu. Samo što je kovčeg sa Ireninim telom dopremljen na groblje, sa druge strane grada dopremljeno je telo Jelice Radović, koja je za sobom ostavila supruga i dvoje odrasle dece, sina i kćerku.

Tuga i suze rodbine parali su ovo, jedno od nekoliko kuršumlijskoh grobalja, a ispred kuće Irene Vesović, medicinske sestre i majke dvoje male dece, sinova od tri i pet godina bilo je posebnopotresno.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Njen suprug, moj veliki prijatelj doveo je sinove da zapale majci sveću. Morao je da im saopšti za njenu smrt, jer su stalno pitali gde im je majka – govori jedna od prijatelja Vesovića dok rodbina i prijatelji ali i poznavaoci ove porodice nemoćno sležu ramenima.

Pročitajte još: KURŠUMLIJA ZAVIJENA U CRNO NAKON TRAGEDIJE: Sutra dan žalosti i sahrane tri žrtve strašnog udesa!

#Kuršumlija

#Sahrana

#Sudar

'