AKTUELNO

Aca Jašarević (47) iz sela Brestovac kod Leskovca uhapšen je danas zbog sumnje da je na lokalnom putu u tom selu presreo i ubio svog komšiju Sašu Jašarevića (45).

Stravično ubistvo dogodilo se oko 8.30 sati, i to naočigled žrtvine supruge. Nesrećna žena ispričala je medijima da ih je ubica presreo biciklom.

- Izvukao je pištolj iz džepa i uperio ga u mog muža. Tri hica je ispalio u njega, u stomak i grudi. Posle je uzeo kolac i s njim ga dotukao. Hteo je i mene da ubije, jedva sam se odbranila. Uzela sam neku granu i jedva sam uspela da ga oteram. Prišla sam suprugu, koji je ležao u lokvi krvi. Nisam mogla da mu pomognem - ispričala je Dragana Jašarević, svedok zločina.

Ona je rekla da je bila sva krvava.

- Sumnjam da je zločin isplaniran. On je mog muža i mene pratio od ranog jutra i verovatno je čekao da se malo udaljimo od mahale. Krenuli smo u susedni Pukovac da platimo građu koju smo uzimali za kuću - objasnila je žena i dodala da sukob s komšijom Acom traje već pet godina.

- Aca i njegovi su tri puta tukli mog muža zbog drva za ogrev. Nismo smeli na ulicu da izađemo od njega, pretio je pištoljem, prijavili smo ga policiji, a ispalo je da je moj muž kriv - ispričala je nesrećna žena.

Komšije Jašarevića iz Brestovca potresene su zbog ovog zločina.

- Znali smo da su se godinama svađali, ali nam na kraj pameti nije bilo da će se sve završiti ovako. Čuli smo da su Acu odmah uhapsili i odveli, a selo nam je bilo puno policije. Satima su obavljali uviđaj i pričali s meštanima, koji su se brzo okupili na mestu ubistva - kazale su komšije.

Sukob nastao oko drva za ogrev

Pozadina ovog svirepog zločina datira od pre pet godina kada se Saša posvađao sa Aleksandrom zbog toga što on, njegova braća i stric jedini u selu nisu dobili ogrevna drva, koja se dele kao pomoć socijalno ugroženim porodicama.

- To je bilo još 2014. godine i od tada su ga taj Aleksandar sa još dvojicom svojih komšija tri puta tukli. Nismo smeli na ulicu da izađemo, kao i naša deca, stalno su vređali i provocirali. Pretio nam je pištoljem, sve smo prijavljivali policiji u Pečenjevcu, ali uvek je nekako ispalo da je moj muž kriv, a ne oni, a pištolj nisu oduzeli Aleksandru. E sada je kasno, nema više moga muža - priča i plače nesrećna žena Dragana Jašarević.

Njenu priču potvrđuju okupljeni rođaci, a rođeni Sašin brat Šefko Jašarević kaže da se u poslednjih pet godina u romskom naselju, baš zbog tih sukoba, život bio napet.

Foto: Pixabay.com

- Moj brat je učestvovao u ratu na Kosovu pa se, kao i ja, vratio živ, a evo poginu tu blizu kuće. Mi nikada nismo imali problema sa komšijama Srbima, živimo kao prave komšije družimo se i pomažemo, pijemo kafu, idemo na slave - jada se čovek koji je izgubio brata.

Porodica Saše Jašarevića živi od socijalne pomoći, a Saša je dodatno zarađivao kao građevinac, a preko leta sa celom porodicom nadničio po Vojvodini. Iza njega su još ostala četvorica sinova, starosti od 7 do 16 godina.

- Ja sam dobar đak i otac je voleo da me iškoluje da ne budem nadničar kao on. Ali sada nema ko da brine o nama, moraću da prekinem sa školovanjem, da pomažem majci, priča vidno potrešen najstariji sin Martin.

U Brestovcu, jednom od najvećih i najuređenijih leskovačkih sela, kažu da je porodica Jašarević radna i da je od nadničenja prikupila novac da pored stare podigne još jednu kuću za sinove.

- Otac je ozidao kuću sve sam radeću uz moju i pomoć moje braće. Ostao je još krov da se stavi. Ko zna kada će biti završena. Uništili su nas, srce su nam uzeli, priča i plače mladi Martin.

#Leskovac

#Ubistvo

'