AKTUELNO

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano juros na auto-putu Beograd-Niš kod Bagrdanskog tesnaca, nedaleko od Jagodine, nastradala je beba od godinu i po dana, a povređene su odrasle osobe, roditelji bebe. Reč je o državljanima Mađarske.

Udes se dogodio u smeru ka Beogrdu, oko 4 i 30 sati jutros. Beba je bila životno ugrožena, i na žalost, preminula je tri sata kasnije u jagodinskoj bolnici. Majka bebe je u sudaru lakše povređena. Teže povređeni otac, sa povredama kičme, iz Jagodine je transportovan u bolnicu u Kragujevac, i on nije životno ugrožen.

Prema rečima direktora Kliničkog centra u Kragejevcu dr Predraga Sazdanovića, pacijent koji je jutros dovežen iz jagodinske bolnice, ima višestruke prelome ekstremiteta i kičmenog stuba, ali nije u životnoj opasnosti.

U toku je toku  dalja dijagnostika, kako bi se utvrdilo da li je tokom saobraćajne nesreće zadobio i povrede unutrašnjih organa.

U jagodinskoj bolnici je rečeno da je naložena obdukcija bebe.

Do nesreće je došlo zbog prebrze vožnje, kao i to da su odraslni putnici bili vezani, a da beba nije. RTS prenosi da je vozač "pasata" mađarskih tablica zaspao za volanom, probio zaštitnu ogradu i sleteo u njivu pored auto-puta.

#Saobraćajna nesreća

'