AKTUELNO

Porodica, rođaci i prijatelji nadaju se najboljem – da Marko uskoro sam stane na noge i da se njegov život konačno vrati tamo gde je u decembru prošle godine stao.

Nakon gotovo pola godine lečenja u KBC Niš i nekoliko operacija, Marko Lazarević je konačno kod kuće i hoda uz pomoć ortopedskih pomagala.

Naime, tada se dogodila saobraćajna nesreća na pružnom prelazu, kojoj je zauvek promenjen život Marku Lazareviću iz Čokota.

- Sećam se udarca i ničeg nakon toga. Sećam se nekoliko trenutaka kasnije... Ustao sam i video prepolovljen autobus, ispale putnike... U tom trenutku me ništa nije bolelo, ali sam se ubrzo srušio, pao sam od jakih bolova u vratu i ramenu – priča Marko za Pink.

Foto: TvPink Printscreen

U KBC Niš proveo je gotovo šest meseci. Imao je dve operacije i sada je u svojoj kući.

- Kreće se, preko dana je u kući, sad kako je lepo vreme nekada se prošeta i do škole sa društvom. Može da ode sam, jer je na nekih 200 metara od kuće - kaže Markov otac Radoslav. Inače, svi u kući kažu da sanjaju dan kada će Marko moći da hoda sam i bez ičije pomoći.

- Gledam ga kako se i dalje muči jer ne može sam da hoda. Ipak, lakše nam je jer je ostao živ i jer je tu sa nama, kao nekada - kaže Markov brat Lazar.

Foto: TvPink Printscreen

- Samo on zna kako mu je, mi smo svi tu uz njega non-stop i trudimo se da mu olakšamo oporavak. Nažalost, ide teško, budući da su povrede bile jako teške – kaže sestra Dragana.

Marko je sada na kućnom lečenju i tu mu je, kaže, najbolje. Svakoga dana izlazi u šetnju po selu, pun je optimizma i nada se potupunom oporavku.

Posetimo, u stravičnoj nesreći koja se 21. decembra prošle godine dogodila na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša nastradalo je osmoro ljudi.

Foto: Tanjug

Na licu mesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog sela i Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u KC u Nišu u toku operacija, podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obe iz Čokota. Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula je 29. decembra u intentivnoj nezi a nakon nje, 2. januara ove godine i Vlastimir Đorđević (65) iz istog sela.

Osma žrtva tragedije je Lena Ilić (16).

#Nesreća

#Niš

#Voz

'