AKTUELNO

Dečak je u kritičnom stanju.

Dvanaestogodišnji dečka iz Bitolja, na jugu Makedonije, čije ime nije saopšteno, i dalje se bori za život u Urgentnom centru u Skoplju kada je na njega palo hrastovo drvo koje je sekao čuvar deponije S.Đ. (40 ).

Iz SUP Ohrid su saopštili da su se maloletnik i njegov otac u tom trenutku nalazili u šatoru na deponiji, gde je čuvar S.Đ. sekao drva. Drvo koje je sekao sa motornom testerom palo je na šator i maloletnika udarilo u predelu glave, od čega je dečak zadobio frakturu glave.

On je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Bitolj, odakle je zbog ozbiljnosti povreda opasnih po život odnet u Klinični centar u Skoplje, ističu u ohridskoj policiji, navodeći da će protiv čuvara deponije S.Đ. biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti.

Otac i stric mališana tvrde da nije tačno da je drvo palo na šator u kome su živeli.

- Nije tačno ni da je dete bilo pronađeno pored puta. Sve se desilo pored deponije, znači van same deponije. Gore su bila dvojica ljudi. Oni su od deteta zatažili da im pomogne i odnosi drva koja su sekli, a za to će mu dati neki dinar da kupi nešto za jelo i sok. Mi tada nismo bili tamo. Mi smo radili. Kada su ljudi počeli da viču i dozivaju “upomoć” dotrčali smo. Videli smo drugog čoveka kako dete izvlači ispod drveta koje mu je palo na glavu i slomilo lobanju. Bratanac je ležao ceo obliven krvlju. Mi smo ga, ja i njegov otac odneli u bolnicu – kaže Gani Bajramovski, stric teško povređenog mališana.

Dečak se nalazi u Urgentnom centru u Skoplju, gde se lekari bore za njegov život.

Č. N.

#Bolnica

#Dečak

#Drvo

#Život

'