AKTUELNO

U dvorištu i kući porodice Ivanković u Petki kod Lazarevca plač, lelek i neverica nakon vesti da je Katarina (20) poginula u nesreći.

Majka Maja zapomaže iz kuće i neprestano doziva svoju mezimicu: "Bebo mamina". Otac Vladimir jedva je progovorio nekoliko reči:

- Ode nam dete na pravdi boga. Ima li šta gore za roditelje. Nikom ovu muku da ne poželim. Strašno šta nas snađe.

Dom porodice Ivanković prepun rodbine, prijatelja, komšija, Katarininih drugova i drugarica. Svi u šoku, niko ne može da veruje da je više nema.

O poginuloj Katarini, kao i o njenoj porodici, komšije imaju samo reči hvale.

- To su divni ljudi i porodica. Maja je vaspitačica, a Vladimir radi u "Kolubari". Katarinin brat Nikola uči za sveštenika. Uskoro je trebalo da se oženi, spremali su svadbu, kojoj se najviše radovala upravo Katarina. A evo šta zadesi ljude - kaže jedna od komšinica.

Katarinina drugarica iz osnovne škole otkriva da su ona i još četvoro mladih prethodne noći bili u provodu, u jednoj kafani u Čibutkovici. Niko ni slutio nije da će povratak kući biti koban.

- Ne želim nikoga da okrivljujem. Istraga će pokazati šta se zaista dogodilo - kaže Katarinina drugarica.

- Ipak, prema nekim našim novim saznanjima, BMV je išao skoro 200 kilometara na sat. U udesu je poginula naša Katarina koja je sedela pozadi u autu, zajedno sa još dvoje drugara. Jedan od njih smešten je u valjevsku bolnicu i, koliko čujem, ničega se ne seća. Istovremeno, devojka vozača BMV, koja je inače Katarinina rođaka, teško je povredila kičmu. Povrh svega je i trudna. Daj bože da sa njom bude sve u redu i da preživi.

#Saobraćajna nesreća

'