AKTUELNO

Stefan Kocić (20) sahranjen je danas u 13 sati na Novom groblju u Niškoj Banji gde su ga ispratile na desetina prijatelja, komšija, najboljih drugara.

- Stefane, hvala ti što smo te poznavali, što smo upoznali tvoju dobrotu koju nikada nećemo da zaboravimo - rekao je jedan od njegovih prijatelja koji su se okupili iznad humke momka koji je stao da pomogne neznancu, a onda poginuo.

Nije postojao čovek u Niškoj Banji koji se nije rečima žalosti osvrnuo na tragediju koju je doživela porodica Kocić. Otac i majka, Zvezdan i Biljana, kao i sestre Jelena i Marija uplakani su ispratili sina i brata. Pored humke u kojoj će počivati Stefan bili su njegovi nerazdvojni drugari s kojima je delio i dobro i zlo.

Jedan od najboljih drugova Stefana Kocića (20) iz Niške Banje koji je bio sa njim kobnog jutra kada je naleteo na njega automobil BMW i ubio ga na licu mesta, Aleksandar Mladenović kaže da je nedostajalo desetak sekundi "da Stefan i danas bude živ", a pošto su pomogli prolazniku na putu da zameni gumu. Aleksandar je treći drug koji je tog jutra bio sa Stefanom i Markom Mijalkovićem.

Stefana Kocića je u četvrtak oko 3:45 na ulazu u Nišku Banju udario Dejan M. (27) kome je Više tužilaštvo jutros odredilo pritvor od 30 dana.

- To je zaista bio neverovatan splet okolnosti koji je doveo do neviđene tragedije. Mi smo pomogli tom čoveku sa "Zastavom 101" da promeni gumu. Sve je bilo gotovo, za desetak sekundi pa i manje mi bi krenuli kući. I onda u jednom trenutku, neverovatan udarac - priča Aleksandar.

On kaže da je nakon udara, par sekundi bio u kraćoj nesvesti.

- Ja nisam ni video BMW, tako sam nekako bio okrenut. BMW je mene praktično celim retrovizorom udario tako da me je odbacio direktno na kičmu i ja nisam mogao da ustanem. Marko je otišao do Stefana i vikao na vozača BMW-a koji je bio potpuno raspamećen. U tom trenutku je čovek kome smo pomogli "mrtav ladan" seo u svoju "Zastavu", pokrenuo motor i otišao, uprkos tome što je naš drug Marko nepomično ležao. Potpuno mi je neshvatljivo da je čovek nakon takve nesreće mogao da ode i ne pomogne unesrećenima - objašnjava Aleksandar. On navodi da je nakon toga nastala prevelika tuga. Da su došli ljudi sa obližnje benzinske stanice da pomognu jer u okolini u to doba nije bilo nikoga.

Krivcu 30 dana pritvora

Više tužilastvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog Dejana M(27) kome je odrđen pritvor do 30 dana. On je u trenutku udara imao 2,2 promila alkohola u krvi.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja oz cl 297 KZ. po predlogu Viseg tuzilastva, njemu je određen pritvor do 30 dana, a zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati kao i zbog uznemirenja javnosti - saopštili su jutros u subotu u Višem javnom tužilaštvu.

Pronađena "pobegulja" iz Zastave 101

Policija je pronašla vozača "Zastave" kome je Stefan Kocić pomagao da promeni gumu u Niškoj Banji. On je vozio neregistrovanu Zastavu 101, a pronađen je u belopalanačkom selu Dolac.

- Vozač Zastave za sada nije obuhvaćen krivičnom prijavom za odlazak s lica mesta i nepomaganje unersećenima - nezvanično je rečeno u tužilaštvu.

#Niš

#Sahrana

'