AKTUELNO

Otkriveno ko su tri žrtve stravične nesreće na auto-putu Novi Sad-Subotica, u vozilu bečkih registracija koje se zakucalo u kamion u ponedeljak ujutro.

U nesreći su stradala braća Akpinar, Safet i stariji Sami (49), a treća žrtva je njihov šurak Mesut K., nesreću je preživeo jedino osmogodišnji dečak, inače Safetov sin.

On je posle saniranih povreda napustio bolnicu i majka ga je odvela u Austriju na dalje lečenje. Za upravljačem je u trenutku nesreće bio Safet, a pored njega na mestu suvozača šurak, dok su iza njega sedeli brat i sin. Dečaku još nisu saopštili da je ostao bez oca.

Inače nastradali Sami Akpinar je poznati austrijski biznismen i političar i osnivač turske stranke "Zajedno za Beč". Austrijski oe24 navodi da se "audi" zakucao u kamiona, najverovatnije zbog umora vozača, koji je verovatno zaspao za volanom. Safet je vozio iz Sivasa, u Turskoj za Beč i bio za volanom skoro 21 sat.

On je radio kao prevodilac u Bregencu i trebalo je da posle odmora u domovini odveze brata do Beča i nastavi za Foralberg. Da podsetimo crni "audi Q7", zbio se otpozadi u kamion srpskih registarskih oznaka koji se kretao se u pravcu graničnog prelaza Horgoš, brzinom od 80 kilometara na čas.

#Saobraćajna nesreća

'