AKTUELNO

Beživotna tela Tatjane (46) i Dragana Vasiljkovića (52) pronađena su u utorak oko 18 sati u njihovoj porodičnoj kući u Beloj Palanci, a prema prvim informacijama, sumnja se da je u pitanju ubistvo i samoubistvo koje je počinio muškarac.

Šta se tačno događalo u porodičnoj kući porodice Vasiljković u utorak posle podne, za sada nije u potpunosti poznato. Prema do sada dostupnim informacijama, pretpostavlja se da je rasprava dvoje supružnika kulminirala kada je Dragan posegnuo za nožem i ubo Tatjanu u grudi. Nesrećna žena je ubrzo izdahnula, a Dragan je, kako se veruje, nakon zločina otišao u susednu prostoriju i obesio se. Njegovo i telo ubijene žene ubrzo pronađena su bez znakova života.

KOBNI POVRATAK

Stravična tragedija završni je čin višegodišnjeg nasilja koje je nesrećna žena trpela. Kako priča izvor upoznat sa slučajem, Tatjana je protiv Dragana podnosila prijave za nasilje u porodici, a od maja ove godine Dragan je imao i zabranu prilaska supruzi.

- Tukao ju je, i Tatjana je zbog toga podnosila prijave. Zbog maltretiranja koje više nije mogla da trpi na kraju ga je i napustila - priča sagovornik.

Kada je Tatjana konačno smogla snage da ga napusti, Dragan je kukavički pokušao da vrati svoju ženu u porodični dom: molio ju je da mu se vrati.

- Bio je uporan u tome. Na kraju su, kako sam čula, i njeni roditelji podlegli pritisku i sugerisali joj da se pomire, da pruži Draganu i njihovom braku još jednu šansu. Na kraju krajeva, imali su dve ćerke... Tatjana je to na kraju i uradila, nadala se da će biti bolje - priča sagovornik.

LJUBOMORA KAO OKIDAČ

Komšije to dvoje supružnika potvrdile su da Tatjana i Dragan nisu imali skladan brak. Kako su ispričale, ubijena žena bila je domaćica, dok je Dragan bio automehaničar.

- Njegov otac Ilija bio je kamenorezac, bili su dobrostojeća familija. Ali, Dragan je bio užasno ljubomoran na svoju ženu već duže vreme - pričaju komšije.

Inače, ovo ubistvo i samoubistvo dogodilo se samo dan nakon što je u beogradskom naselju Kotež Stefan Golubović ubio svoju bivšu devojku Marinu Đuričić, a zatim pucao sebi u glavu.

Učini prvi korak, prijavi nasilje!

Niz institucija u Srbiji bavi se sprečavanjem nasilja u porodici. Žene koje se osećaju nebezbedno i koje partneri ili bilo kod drugi maltretira mogu pozvati različite stručnjake koji će im pomoći da prevaziđu problem.

- 192 - policija

- 0800-100-007 - SOS linija Autonomnog ženskog centra

- 011/2656-178 - besp­latna pravna pomoć ženama koje prolaze kroz sudske postupke

- 0800-100-600 prijava nasilja u porodici

#Ubistvo

'