AKTUELNO

Za jednom osobom se traga.

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, i policije Finske uhapšeno je osam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavlјanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su M. G. (1983), policijskog službenika Policijske stanice Savski Venac, kao i N. Đ. (1991), M. S. (1982) i J. Č. (1983).

Policija Finske istovremeno je na teritoriji ove zemlјe pronašla tri laboratorije za proizvodnju marihuane i u njima uhapsila tri srpska državlјanina S. P. (1983), M. G. (1976) i D. V. (1991) i finskog državlјanina J. S.

Foto: MUP Republike Srbije

Članovi ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu na teritoriji Finske organizovali proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, njenu prodaju, kao i prebacivanje tako stečenog novca u Republiku Srbiju.

Foto: MUP Republike Srbije

Pretresom objekata u koje su bile smeštene laboratorije u Finskoj pronađeno je oko 650 stablјika kanabisa, oprema za uzgajanje droge i veća količina novca, evidencije o prodaji narkotika, kao i ugovor o zakupu objekata na ime uhapšenog policijskog službenika M. G.

Pretresom stanova u Srbiji pronađena je takođe dokumentacija o zakupu objekata, kao i plaćeni računi za iste. Četvorica osumnjičenih biće, uz krivičnu prijavu, privedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

#Hapšenje

'