AKTUELNO

Beba stara tri meseca sa teškim povredama dovezena je u nedelju u bolnicu u St. Peltenu.

Dete je međutim, zbog težine povreda i kriti istanja u kome se nalazila, hitno prebačena u Beč. Međutim mališan je ubrzo podlegao povredama.

Policija je zbog sumnje da je dete zlostavljano uhapsila oca.Kako je saopštila policija 33-godišnji muškarac je u večernjim satima pozvao hitnu pomoć jer je njegov sinčić bio bez svesti. Kada je dete dovezeno u bolnicu konstatovane su mu brojne teške povrede. Beba je imala fakturu lobanje, slomljena rebara, i mnogobrojn ehematome po telu.

Portparol državnog tužioca St. Peltena, Karl Vurcer je izjavio da je pokrenuta istraga protiv roditelja zbog sumnje da je dete zlostavljano i da je pretrpelo teško nasilje sa smrtnim ishodom. Otac dečaka je uhapšen i osumnjičen kao glavni krivac ovog svirepog dela iako on tvrdi da nema ništa sa pomenutim incidentom.

Prvi podaci istrage forenzičara pokazuju da je smrt deteta nastupila zbog teških povreda mozga.

Istraga je pokrenuta takođe i protiv majke deteta koja je navodno u trenucima nesreće bila u provodu sa svojim drugaricama u Beču. U međuvremenu uhapšena je i majka deteta (26). Protiv nje se kao i protiv oca deteta vodi istraga zbog sumnje na ubistvo. Inače reč je o bračnom paru Poljskih državljana, a o njihovog starijeg sina preuzela je socijalna služba.

Č.N.

#Austrija

#Beba

#Smrt

#tuča

'