AKTUELNO

Želima taj čovek dobije najstrožu moguću kaznu. Moja kuća više ne postoji. Uvek sam znao kada bi se njih dvoje posvađali. Dešavalo se više puta, ali to su bile razmirice kao kod svakog momka i devojke. Sada, prvi put, Violeta mi nije rekla šta se dogodilo. Da sam znao, ne bih ga ni pustio u kuću tog kobnog dana.

Ovako, za "Novosti", priča Dragiša Jošić, otac devetnaestogodišnje Violete iz Batalaga kod Koceljeve, koju je, kako se sumnja, usmrtio njen momak Dušan Petronijević (33). Obdukcija tela pokazala je da je devojka preminula od iskrvarenja usled ubodnih rana u predelu vrata i grudi. Da se žrtva grčevito branila, pokazuje mnoštvo posekotina po rukama i šakama. Zločin se najverovatnije dogodio, kako stručnjaci kažu, kao brzo pražnjenje nagomilanog gneva.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje i ubrzo će biti saslušan, ali tužilački gledano, slučaj je prilično jasan. Prema proceduri, naložićemo pokretanje istrage, u okviru koje bi trebalo da budu saslušani svi koji imaju saznanja o događaju - kaže portparol i zamenik Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Milan Milutinović.

"Jezivi pir" dogodio se u porodičnoj kući Jošića u Batalagama u devojačkoj sobi nesrećne Violete, koja se upravo bila vratila iz noćne smene u fabrici za preradu voća "Rauh". Sa Dušanom je prethodno raskinula vezu, ali ovaj, navodno, nije mogao da to prihvati. Očaj nije ni skrivao, nego je po društvenim mrežama objavljivao zajedničke fotografije. Dan ranije policija ga je zaustavila u alkoholisanom stanju.

- U svom iskazu pred policijom rekao je da je veoma uznemiren i da je u noći uoči zločina i u nedelju ujutru konzumirao mnogo različitih tableta za smirenje. Zbog tih njegovih navoda, istražitelji su odlučili da sačekaju sa privođenjem Tužilaštvu, ali će on svakako biti saslušan u zakonskom roku - kaže naš sagovornik iz istrage.

U kući Jošića u Batalagama vlada teška i neopisiva tuga. Baba i deda Milica i Ivan ne mogu da se pomire sa činjenicom da devojke koju su odgajali od trenutka kada je imala šest meseci, jer je snaha otišla, sada više nema. A otac Dragiša, ubledeo i skrhan gubitkom.

- Nismo želeli da odmah bude sahrana. Neka je još malo kod kuće sa nama - govore rođaci, ne skrivajući tugu dok sede oko otvorenog kovčega i plaču.

Violeta će na večni počinak biti ispraćena u utorak.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

#Ispovest

#Otac

#Ubistvo

'