AKTUELNO

Srbinu su lisice stavljene u međunarodnom vozu, koji je u Sloveniju ušao iz Hrvatske, a krajnje odredište mu je bila Austrija

Državljanin Srbije (35) uhapšen je u Sloveniji zbog sumnje da je švercovao narkotike iz Turske u zapadnu Evropu. Policija je kod njega pronašla 13 kilograma heroina, što je najveća zaplena droge u Sloveniji od početka godine.

Kako su saopštili strani mediji, Srbinu su lisice stavljene u međunarodnom vozu, koji je u Sloveniju ušao iz Hrvatske, a krajnje odredište mu je bila Austrija.

- Istražitelji su prilikom redovne kontrole voza na stajalištu Dobova, pre samog ulaska voza u Sloveniju, drogu pronašli u kabini koju koristi osoblje voza. Prilikom detaljnog pretresa ličnih stvari svih zaposlenih u jednoj torbi je pronađeno nešto više od 13 kilograma heroina, koji je bio upakovan u 25 paketa - preneli su mediji i dodali:

- Tada je utvrđeno da torba pripada srpskom državljaninu i on je odmah uhapšen. Njemu je određen pritvor, a ukoliko bude optužen za trgovinu narkoticima, preti mu kazna zatvora od pet do 15 godina.

Izvori tamošnjih medija rekli su da se sumnja da je uhapšeni železničar iz Srbije deo veće organizovane kriminalne grupe.

- Policija sumnja da je Srbin deo šireg kriminalnog lanca krijumčara i prodavaca droge, pa se u tom smeru vodi dalja istraga. Vrednost zaplenjenog heroina je velika, veruje se da bi on mogao da dostigne cenu od 1,33 miliona evra - kaže izvor.

#Hapšenje

#Slovenija

'