AKTUELNO

Novopazarska policija i dalje intenzivno traga za Emirom Hadžimujovićem (28) zbog sumnje da je u četvrtak, u centru grada, pucao iz vozila u pokretu na Amina Starčanina (30), pogodivši ga u predelu natkolenice.

Do pucnjave je došlo u Ulici Stefana Nemanje, pred više očevidaca, a napad su zabeležile i kamere video nadzora sa obližnjih lokala.

Na snimcima se vidi kako se automobil marke “Golf” u kojem je, kako se pretpostavlja, Emir bio na suvozačevom mestu, kreće ulicom, nakon čega on, preko vozača poteže pištolj i puca kroz prozor u crveni automobil u pokretu, a kojim je upravljao Starčanin.

Metak je mladića pogodio u natkolenicu i zadržao se u kosti. Ukazana mu je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici i njegovo zdravstveno stanje sada je stabilno.

Nakon pucnjave, automobil sa napadačem se udaljilo u nepoznatom pravcu i on je od tada u bekstvu. Osim za Emirom Hadžimujovićem, policija traga i za osobom koja je vozila, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je u pitanju njegov otac, Ferid.

- Proveravaju se sve moguće lokacije na kojima bi mogli da se kriju i nadamo se da će uskoro biti privedeni – kaže izvor “Blica” u novopazarskoj policiji.

Povređeni Amin sin je poznatog novopazarskog biznismena koji je sa braćom devedesetih godina među prvima u Novom Pazaru pokrenuo proizvodnju odeće od džinsa i obogatio se.

Motivi zbog kojih se našao na meti Emira Hadžimujovića još uvek nisu poznati, mada se po Novom Pazaru šuška da bi razlog sukoba mogao da bude to što je, navodno, bio u dobrim odnosima sa Dženanom Kačarom (35) koji je 2016. godine pucao u Emira, nanevši mu teške povrede kičme zbok kojih je ostao nepokretan.

Hadžimujović se do tada aktivno bavio kik-boksom, bio je jedan od vođa navijača Novog Pazara, radio je kao obezbeđenje i telohranitelja, ali je novopazarskoj policiji bio poznat i po čestim tučama i obračunima.

U oktobru 2014. godine učestvovao je u tuči ispred jedne diskoteke u centru grada, tokom koje je pucao iz pištolja i pogodio slučajnog prolaznika Fatmira N. u nogu, nanevši mu teške telesne povrede.

Tada je uhapšen, a nadležni tužilac ga je teretio samo za nasilničko ponašanje.

#Napad

#Novi Pazar

'