AKTUELNO

Sedmogodišnji dečak iz Niša koji je pao je noćas oko četiri časa iza ponoći sa trećeg sprata zgrade u Gornjomatejevačkoj ulici 110b u Nišu, sa visine od oko devet metara, samo je čudom ostao težen nepovređen.

On je zadobio samo nagnječenja i kontuzije jer je pao na travnjak ispred zgrade, ali će preventivno ostati u bolnici još nekoliko dana kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

U niškoj policiji kažu da im je iz Kliničkog centra u Nišu prijavljeno oko 4.40 časova da je primljen dečak koji je pao sa trećeg sprata zgrade i da je o slučaju obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu.

- Dečak se probudio u toku noći i krenuo je da traži majku po stanu, koja se u to vreme tuširala u kupatilu. Budući da nije imao ključ od vrata sobe u kojoj je bio, prema nezvaničnim informacijama pokušao je da se preskoči sa terase na terasu, pa je tako došlo do pada sa trećeg sprata zgrade. Na sreću, pao je na travnatu površinu ispred zgrade, koja je ublažila pad, kaže izvor.

Komšije iz zgrade u šoku su nakon vesti da je dečak pao sa terase, koje su saznali od novinara. Majku dečaka, vele, ne poznaju dobro, jer tu žive u proteklih godinu dana.

- Oko 3 ili 4 časa iza ponoći, čula sam neko dozivanje kao kroz san, kao da dete doziva majku. Mislila sam da je moje dete, ali sam onda ustala i shvatila da se čuje iz njihovog stana. Šta je bilo posle toga ne znam. Od komšija sam čula da je dečak pao sa terase, ali da srećom nije teže povređen, kaže jedna od komšinica iz zgrade.

Foto: Pink.rs.

O slučaju koji se samo pukom srećom završio bez najtežih posledica, obavešteno je Više javno tužilaštvo.

- Naložen je uviđaj u stanu i čeka se izveštaj policije pa će tužilaštvo nakon toga odlučiti o daljim potezima, kaže portparol VJT Borislav Radonjić.

Majka dečaka, koja ga podiže kao samohrani roditelj, nije se do sada obraćala Centru za socijalni rad u Nišu, kažu u ovoj instituciji.

- Majka do sada nije bila korisnik naših usluga. Obavešteni smo o događaju, naše službe će se uključiti u rad nakon što dobijemo izveštaj policije, Kliničkog centra u Nišu i kada se obavi razgovor sa majkom i članovima porodice, kaže Lidija Stanković, pomoćnice direktora Centra za socijalni rad u Nišu.

U Kliničkom centru u Nišu kažu da dečak nije teže povređen već da ima samo nagnječenja i kontuzije, te da je zadržan zbog opservacije.

- Dečak je zadobio samo nagnječenja i kontuzije. Urađena je diijagnostika i on je zadržan zbog opservacije. Očekuje se da nakon nekoliko dana bude pušten na kućno lečenje, kažu u KC Niš.

Vrata stana u kojoj je dečak živeo sa majkom, juče su bila zaključana i oblepljena policijskom trakom zabrane ulaska. Komšije nisu znale šta se desilo, niti poznaju bliže majku dečaka.

Pročitajte još: ČUDO U NIŠU! Dečak (7) pao sa trećeg sprata i preživeo!

#Dete

#Niš

'