AKTUELNO

Marko Bošković (27) iz Obrenovca poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u noći između subote i nedelje desila u blizini Čikaga, kada se u njegov automobil zakucao pijani Meksikanac Huan Rodea-Kruz (25), vozeći u suprotnom smeru!

Kobne noći sa Boškovićem u automobilu bili su njegovi prijatelji Momčilo Grujić (27) sa devojkom Lorom Uribe (26) iz Kolumbije i David Kabić (27). - Momčilo je teško povređen i u komi je, dok je njegova devojka Lora poginula. David je lakše povređen. Do nesreće je došlo kada se u automobil kojim je upravljao Bošković svojim kolima zakucao Meksikanac, inače pljačkaš banki. On ne samo da je vozio pijan već je uleteo u suprotan smer i izazvao direktan sudar - kaže izvor.

Ivana Gavrić, sestra poginulog Marka, ispričala je u potresnoj ispovesti za Kurir da se njen brat kobne noći sa prijateljima vraćao sa proslave rođendana iz kluba koji se nalazi svega deset minuta vožnje od njegovog stana.

- Marko nije želeo da izađe te večeri jer je sutradan trebalo da vozi kamion. Međutim, pristao je na molbu prijatelja da ih odveze u klub i vrati ih - priča uplakana sestra i nastavlja:

- Objasnili su nam da je na Markov auto iz suprotnog smera naleteo taj pijani Meksikanac. On se pogrešno uključio na put. Marko je video njegove farove i rekao: „Kakva nam ovo svetla idu u susret, odakle dolazi?".

Pokušao je da se skloni udesno, ali je udario u bankinu, a potom ga je s leve strane udario taj Meksikanac. Ona dodaje da je nakon udesa David Kabić, koji je srećom lakše povređen, odmah izašao iz automobila.

- Čuli smo da ih je sve dozivao i da se nakon kraćeg vremena onesvestio. Hitna pomoć je pokušala da povrati Marka i Loru, prevezli su ih u bolnicu. I tamo su pokušavali reanimaciju, ali nisu uspeli - priča očajna sestra.

Kako kaže, poslednji put se sa bratom videla u maju, kada je bio u Srbiji kako bi kumovao drugu na venčanju.

- Kada je došao, imao je želju da okupi društvo i da se provesele. .. Uvek je bio veseo, i tada smo se svi veselili sa njim - priča ona.

Huanu Rodea-Kruzu (25), koji je pijan izazvao nesreću, po pisanju američkih medija, preti i do 28 godina robije. - Bio je sam u kolima kada je izazvao nesreću. Policija je posle udesa u njegovom autu zatekla više otvorenih i neotvorenih piva, kao i nekoliko razbijenih flaša žestine. Određena mu je kaucija od 750.000 dolara, a ako uspe da je plati, moraće da nosi nanogicu - pišu tamošnji mediji.

#Ispovest

#Smrt

#sestra

'