AKTUELNO

Večeras je u ulici Grčića Milenka na Šumicama nepoznati napadač pucao u jednog od vođe navijača Partizana iz grupe Alkatraz.

Marković (39), koji je poznatiji pod nadimkom Kića, zajedno je sa svojim drugom sa Karaburme, Đorđem Prelićem, takođe navijačem Partizana, optužen je za ubistvo Brisa Tatona 2013. godine na 15 godina zatvora.

Ubistvo Brisa Tatona

Povodom smrti navijača iz Francuske Brisa Tatona, optužneno je 14 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan - Tuluz. U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Prelić (25), zatim vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa grupe "Alkatraz", i za sada nepoznati vođa grupe "Rebels". Oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge za sada nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku, gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske. Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da koordiniraju napad na francuske navijače mobilnim telefonima i svima su saopštili da su oni u "Ajriš pabu" na Obilićevom vencu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ljubomir Marković Kića, kao i ostale vođe „Alkatraza“ Aleksandar Vavić i Đorđe Prelić ponikli su na Karaburmi, gde su upamćeni po svojim huliganstvima.

Prijavljivani su za tuče, divljanje i paljenje baklji. Iako su oni vremenom regrutovali veliki broj mladića sa Karaburme koji čine okosnicu “Alkatraza”, poslednjih godina u ovom naselju pojavio se veliki broj mlađih navijača “Zabranjenih”, sa kojima su u otvorenom sukobu.

Foto: Printscreen Facebook/Ljubomir Kica Markovic

Na Karaburmi i dalje pamte tuču iz oktobra 2013. godine, koja je zakazana u dvorištu škole “Filip Višnjić”. 

“Zabranjeni” su se za tu tuču pripremali danima, a pošto su na Karaburmi mlađi pripadnici grupe, tražili su pomoć nekog od starijih. Vladimir Živković, jedan od članova “Zabranjenih” se odazvao i došao na zakazani obračun. 

Kada je tuča počela, pripadnici “Alkatraza” su povadili noževe, suprotno dogovoru da neće biti hladnog oružja. “Zabranjeni” su počeli da beže, a jedan od pripadnika “Alkatraza” Živkovića je sustigao na ogradi i zario mu nož u leđa. Vođa “Zabranjenih” je nastavio da beži, ali je preminuo 20 metara dalje.

Autor: Č.N./I.P.

#Navijači

#Partizan

#Ubistvo

#ljubomir marković

'