AKTUELNO

Automobil “seat” iz kog su napadači ubili Baranina Jovana Klisića i ranili Velizara Gardaševića, ukraden je u Beogradu, a policija danima ispituje pripadnike organizovane kriminalne grupe na čijem čelu se nalazi odbegli Alan Kožar.

Naime, na Jovana Klisića i Velizara Gardaševića vatra je otvorena pre četiri dana ispred lokala Sevoja, prilikom čega je Jovan Klisić, inače dobro poznat crnogorskoj policiji izdahnuo na licu mesta, dok je njegov prijatelj Gardašević sa prostrelnim ranama prevezen u bolnicu.

Klisić je navodno, pokušavajući da pobegne sa lica mesta, ranjen krenuo automobilom, ali je, verovatno usled gubitka velike količine krvi, napravio karambol na parkingu, oštetivši nekoliko parkiranih automobila i kontejnere.

Na njih dvojicu, iz automobila marke "seat" u pokretu, ispaljeno je 12 do 13 hitaca, a istražitelji su ubrzo rasvetlili da je vozilo prethodno ukradeno u Beogradu.

Nakon pucnjave, pronađeno je zapaljeno u Baru, a policija sada ispituje da li su se u njemu nalazili jedan ili više napadača, te ko ih je sačekao nakon što su izazvali vatrenu stihiju koja je progutala "seat".

Foto: Dnevna novina Dan

Policija u Baru danima radi na ispitivanju svedoka, ali i osoba koje bi potencijalno mogle biti upletene u ubistvo i pokušaj ubistva. Tako CdM prenosi da su svi članovi barskih klanova koji su saslušavani ponudili alibije inspektorima kriminalističke policije.

Prema saznanjima Dana, većina njih je tvrdila da su bili kod kuće, dok su neki saopštili da su bili na javnim mestima u lokalima gde ih je videlo više svedoka.

S druge strane, crnogorska Borba navodi da policija traga za tri osobe iz Bara bliske Alanu Kožaru u okviru istrage, koji se od momenta ubistva ne nalaze u Baru. Isti list prenosi da ova likvidacija označava nastavak ratova u Baru.

Vijestima je potvrđeno da je nekoliko ljudi poligrafski ispitivano, ali, kako prenose, nije im odgovoreno na pitanje da li su su u istrazi saslušavani Budvani i više Barana, označenih kao bezbednosno interesantne osobe, sa kojima su Klisić i Gardašević bili u dobrim odnosima i da li su njihovi iskazi pomogli policajcima.

Na proveri i grupa uhapšena pre ubistva

Što se tiče automobila ukradenog u Beogradu, policija proverava da li su Rožajac H. K. i Podgoričanin V. K, uhapšeni u Baru pre ubistva, povezani sa tom krađom.

Rožajac, Podgoričanin i još četiri osobe među kojima su i radnica jedne podgoričke picerije Z. M. Đ. i njen sin, uhapšeni su u istrazi incidenta iz avgusta u barskom restoranu “Savoja”, ispred kog je otvorena vatra na Klisića i Gardaševića.

Tada je nepoznati maskirani muškarac upao u lokal i užurbano išao od stola do stola, kao da je nekoga tražio. Zaprepašćeni gosti nemo su posmatrali muškarca koji je nakon nekoliko minuta istrčao iz restorana i otišao u nepoznatom pravcu.

Među uhapšenim osobama navodno se, kako pišu Vijesti, nalazi i taj maskirani muškarac.

- Taj slučaj je zaokružen i svi koji su učestvovali u pripremi likvidacije su uhapšeni. Proveravamo i njihovu povezanost sa događajem od pre dva dana - kazao je sagovornik iz UP.

Premda se policija nije zvanično oglašavala povodom ovog slučaja, rečeno je da se ispituje povezanost sa ubistvom Klisića i ranjavanjem Gardaševića.

#Bar

#Likvidacija

#Pucnjava

#jovan klisić

'