AKTUELNO

Miloševo telo sada se nalazi na sudskoj medicini. Nakon obdukcije, ono će moći da bude preneto u Beograd, gde bi trebalo da bude sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Beograđanin Miloš Nemec (44), otac troje dece, preminuo je pre dva dana u Los Anđelesu, dok je čekao utovar u kamion koji je vozio. Porodica, prijatelji, ali i sunarodnici iz celog sveta od juče prikupljaju novac kako bi Miloš mogao da večno počiva u rodnom gradu, a da se njegovoj porodici, koja je preko noći ostala bez hranitelja, olaška ova iznenadna tragedija.

Kako kaže Marko, Milošev brat od tetke, koji takođe živi i kao vozač kamiona radi u Americi, cela porodica je još u šoku.

- Bio je u Los Anđelesu i čekao je utovar. Čuo se oko 17 sati sa našim zajedničkim drugom i sve je bilo u redu. Imamo mi jednu zajedničku aplikaciju preko koje pratimo jedni druge, kada ko vozi, kada stoji i spava i slično. Ujutru sam se probudio, pogledao aplikaciju i video da mu je baterija na telefonu već sedam sati prazna. Pomislio sam da možda odmara i nisam hteo da ga budim - kaže Marko.

Foto: Facebook.com/Milos Nemec

Kada je već prošlo 12 sati od poslednjeg poziva, uplašio se za svog rođaka.

- Pozvao sam policiju. Otišli su na lice mesta i zatekli ga unutra. Ubrzo su nam javili da je preminuo - kaže on.

Miloševo telo sada se nalazi na sudskoj medicini. Nakon obdukcije, ono će moći da bude preneto u Beograd, gde bi trebalo da bude sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

A pre samo nekoliko nedelja Miloš je bio u Srbiji, koju je pre sedam godina napustio, potraživši sreću u Americi.

- Obožavao je Crvenu Zvezdu. Bili smo u Minhenu na utakmici Zvezda-Bajern i posle toga svratli u Beograd. Nedavno se vratio sa odmora, bio je sa ženom i decom u Meksiku - kaže on.

Miloš je iza sebe ostavio ženu i tri ćerke, stare 7, 4 i 2 godine. Najstarija živi u Srbiji.

Foto: Facebook.com/Milos Nemec

- Daleko od toga da on neće biti sahranjen u Srbiji, ako ne skupimo novac, ali svaka pomoć je dobrodošla. Naročito zbog njegove dece, kako bismo im sve ovo nekako olakšali. Njegova žena ne radi, brine se o devojčicama, a nedavno su kupili kuću koja tek treba da bude otplaćena. Surova je ovo zemlja, za tili čas se nađete na ulici. Ja sam tu, naravno, ali njima treba pomoć. Miloš je bio sin jedinac, a roditelji su mu već preminuli. I Miloš je radio svom snagom. Bio je jako vredan, a opet uvek nasmejan, sklon šali. Svi su voleli kada je on u njihovom društvu. Još smo u šoku zbog svega što se desilo - kaže Marko.

#Saobraćajna nesreća

#Tragedija

#Čikago

'