AKTUELNO

Ime Dragoja Milinkovića iz Priboja odjeknulo je kao bomba nakon što se juče, tokom suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene, spomenulo pismo koje je 22. oktobra ove godine stiglo na adresu Višeg suda u Beogradu, a koje je poslato iz Švajcarske.

U pismu se njemu kao ubica pevačice navodi upravo Milinković, a kako za Pink.rs kaže ovaj Pribojac, spema se tužba za klevetu upućena njegovoj bivšoj ženi koja mu već godinama zadaje muke i lažno prijavljuje. Advokat je, kako kaže, već uzeo stvari u svoje ruke, a njegovu bivšu suprugu čeka kazna zatvora do tri godine.

Vest o "pismu iz Švajcarske", čiji je glavni akter on, zatekla ga na radnom mestu, u Švajcarskoj, dok je istovarao putnike iz autobusa. 

Foto: Informer

Doživljavam medijski linč! Ne samo što je meni teško, nego ovo jako utiče na moju porodicu! Jedno nagađanje sudije i njena neozbiljna procena stavili su mene i moju porodicu na stub srama! Otac i majka od 80 godina završili su u bolnici od stresa, meni je pritisak skočio na 200! Bio sam apsolutno šokiran jer nikakve veze nemam sa Jelenom Marjanović, tamo nekim vračarama koje se spominju, ni celom porodicom Marjanović – kaže Milinković za naš portal. On je šokiran činjenicom je ovo pismo uopšte shvaćeno za ozbiljno u Višem sudu i ističe da se iza svega krije njegova bivša žena, koja želi da mu napravi pakao od života, što joj, po svemu sudeći, polazi za rukom.

Kako kaže, sa surpugom je bio u braku od 1999. do 2012. godine, a na sudu su zbog podele imovine, kao i njenog pokušaja njegove otmice i navodnog nasilja u sudnici, za koje ga je ona optužila.

- U sudu u Kruševcu protiv nje vodim postupak zbog otmice i pokušaja ubistva. Trojica muškaraca su me otela 2015. godine i mučila, udarala pištoljem u glavu, nakon toga sam ležao u bolnici. Ona me je tužila da sam je u sudnici davio šalom, što je potpuna neistina. Imam svedoke za sve! Čak je 2017. provlačila da sam vozio drogu za Novi Pazar, ma nema čime se nije koristila - kaže Milinković. 

Foto: Facebook.com/Dragoje Milinkovic

Kako dodaje, delovi pisma jesu istiniti, poput onih da je imao probleme sa zakonom u,Švajcarskoj, ali to se odnosi na neplaćanje tamošnjeg poreza i, kako ističe, ni,govora nema o teškim zločinima. 

- Ne krijem da sam snosnio posledice zbog utaje poreza u Švajcarskoj. Imao sam preduzeće od 50 kamiona, 100 automobila i 150 radnika, naravno da je i sa njima bilo problema za koje sam ja, kao odgovorno lice morao da, logično, odgovaram, ali tvrdim: nikada nikoga nisam ubio - ističe Milinković.

Što se tiče dela pisma u kojem se navodi da se on krajem 2015. godine doselio u Beograd, što se poklapa sa vremenom ubistva Jelene Marjanović, on kaže da je u srpskoj prestonici živeo 2016. godine, ali kratko i to u periodu nakon ubistva pevačice iz Borče.

Dodaje da se čak i švajcarska policija angažovala po pitanju pisma koje je, kako smatra, njegova bivša supruga poslala, između ostalog, i kako bi izbegla da se pojavi na ročištu za podelu imovine. Švajcarska policija je, dodaje, saznala sa koje je adrese poslato sporno pismo, a reč je upravo o adresi njegove bivše žene. 

- Policija je već upućena u to da je moja bivša supruga problematična i da mi praktično namešta, a to se posebno dokazalo kada je ih je zvala kako bi prijavila da sam joj udario šamar, pa se onda ispostavilo da sam, u trenutku kada sam je navodno napao, bio u Ženevi – kaže Milinković i nastavlja da otkriva užasne detalje psihičkog maltretiranja kroz koje prolazi zbog nje:

- Zabranila mi je da viđam dete, da sa njim komuniciram. Pozvao sam ga da mu čestitam rođendan, a potom me je prijavila policiji za uznemiravanje. Svoje dete nisam video osam godina zbog nje! – govori za Pink.rs Milinković. 

Dodaje da će se boriti da njegova istina izađe na videlo, da će, ako treba, sarađivati sa policijom u slučaju pisma i da se nada da će iz cele priče izaći kao pobednik.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić, Facebook.com/Privatna arhiva

Da podsetimo, suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo bivše supruge Jelene, juče je trajalo pet sati u Palati pravde. On je izneo nove detalje i na optuženičkoj klupi ponovo će se naći 25. decembra 2019. godine.

Autor: I.P.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'