AKTUELNO

Slučaj nasilja hodniku u osnovne škole "Vuk Karadžić". Prosvetna radnica pokušala da zaštiti učenika.

Hodnik Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci bio je poprište nemilog događaja, kada je roditelj jednog učenika nasrnuo na dežurnu nastavnicu, koja je pokušala da zaštiti drugog đaka prema kojem je ovaj muškarac prethodno bio nasilan.

Otac je, kako saznajemo, osmogodišnjeg dečaka rukom hvatao za vilicu, govoreći da njegovo dete niko ne sme da dira, a zatim je prosvetnu radnicu gurao po hodniku, vukao je za odeću i pokušavao da je udari.

Mališanu je na licu ostala modrica, pa je nekoliko sati kasnije bio kod lekara u dečjoj ambulanti, koji ga je uputio na dalje preglede u dečju bolnicu. O nemilom događaju obaveštena je i policija koja odmah došla u školu, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, a izjave treba da daju roditelji i nastavnica.

Nasilje se desilo 29. oktobra u prepodnevnim satima, kada je, kako navode u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, jedan roditelj prateći svoje dete, u školskoj zgradi nasrnuo na jednog đaka, koji se navodno prethodnih dana svađao sa njegovim detetom.

- Videvši da je taj roditelj nasilan prema učeniku, dežurna nastavnica je pohitala da ga spreči, ali je roditelj bio nasilan prema njoj - saopštava Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Kako se navodi u njihovom saopštenju, u tom momentu se umešao i jedan drugi roditelj, koji se tu zatekao, ali ni on nije uspeo da zaustavi nasilnika, već je i sam postao njegova žrtva, a još dva dežurna nastavnika, koja su došla da zaštite učenike i spreče nasilje, iskusila su na sebi bes ovog roditelja.

#Porodično nasilje

'