AKTUELNO

Mihajlo Sporić (22), jedan od najboljih mladih fizičara iz Srbije, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a umesto za cveće na njegovom ispraćaju novac će biti uplaćen Fondaciji za decu obolelu od raka Nurdor, prenosi "Novi magazin".

Mihajlo je preminuo od teške bolesti nakon borbe koja je trajala skoro dve godine. Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu. 

- Duboko nas je potresla vest o preranoj smrti našeg Mihajla Sporića (maturirao 2016). Pamtićemo ga kao nekog ko je bio omiljen u društvu, vedar, pozitivan, spreman da pomogne i motiviše. Nesebično je voleo Matematičku gimnaziju i do kraja joj je bio privržen. Mihajlo, uvek ćemo te voleti - navodi se u saopštenju Matematičke gimnazije, čiji je Mihajlo bio učenik.

Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti. Sa Međunarodne olimpijade iz fizike u Cirihu, Mihajlo je doneo zlatno odličje 2016. godine. Godinu dana kasnije proglašen je za Mladog heroja Srbije. Studirao je na Kembridžu, a u Srbiji je upisao dva fakulteta, Fizički i Elektrotehnički.

#Mihajlo Sporić

#Sahrana

'