AKTUELNO

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana dvojice od četiri uhapšena povodom zloupotreba sa dokumentacijom PD "Prvi partizan" iz Užica, koji su se branili ćutanjem.

Danas su saslušani S. D. državljanin Severne Makedonije i vlasnika PD "Ars group" iz Skoplja osumnjičen za davanje mita i B.G. bivši inžinjer u Prvom partizanu osumnjičen za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Oni su iskoristili svoje pravo da ne iznose odbranu a tužilaštvo je predložilo da im sud odredi pritvor, rečeno je u tužilaštvu.

Konstruktor u Pogonu za alate i mašine N.I. iz Pozege i projektant mašina M.M. Osimnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica biće saslušani sutra u tužilastva.

Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvrđili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvi partizan" iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Oni su osumnjičeni za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i davanje mita. Istraga protiv njih pokrenuta je u saradnji sa BIA, MUP RS i VBA.

#Prvi partizan

#Tužilaštvo

#saslušanje

'