AKTUELNO

Čovek je ušao zakopčan, ispod jakne mu je stajao pancir, sa oružjem, sa automatskom puškom, bombama i, čini mi se, pištoljem. On je ušao u učionicu 3/3, gde je rekao da će sve biti u redu samo ako oni njemu daju broj državne bezbednosti, ovako početak drame u srednjoj Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani opisuje učenica T. Ž. (17).

Goran T. iz sela Livadice upao je danas u tu školu, dok je u toku bio šesti čas i pucao dva puta iz automatske puške.

T. Ž. je za Sputnjik da je u trenutku upada u učionici bilo dece, koja su odmah pozvala razrednog starešinu telefonom:

„Profesor je rekao deci da izađu iz učionice i iskoristio trenutak nepažnje napadača koji je pored puške imao i eksploziv. U jednom momentu profesor je zgrabio oružje u njegovim rukama i prislonio ga uz tablu. Tada je čovek zapucao i u tom trenutku je profesor povređen.“

Kako kaže T. Ž, profesor je zadobio povredu ruke, ali nije u životnoj opasnosti. Policija je ubrzo došla u školu i deca su evakuisana. T. Ž. dodaje da je napadača odvezla Hitna pomoć.

MINISTARSTVO: Stabilno stanje u srednjoj školi u Velikoj Plani

Prema saznanjima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani stanje je stabilno nakon današnjeg incidenta. Nepoznati muškarac ušao je u učionicu tokom šestog časa i pričao nepovezano, nakon čega je izvadio automatsku pušku i držao je na grudima, a ispod prsluka je imao još neko oružje, navodi se u saopštenju ministarstva. Učenici su bili prisutni tokom razgovora između profesora koji je držao čas i nepoznatog muškarca, ali su vrlo brzo posle dolaska dežurnog nastavnika napustila učionicu. Profesor fizičkog i odeljenski starešina fizički je savladao nepoznato lice i tokom rvanja ispaljena su dva metka. Profesor fizičkog vaspitanja je dobio lakše povere ruke, ali ne od vatrenog oružja. Organi policije postupili su prema svojim nadležnostima. Nepoznati muškarac nije učenik škole,nije roditelj i nema veze sa obrazovnim sistemom, dodaje se u saopštenju.

Osim profesora, niko drugi nije povređen, rekli su nam u toj školi.

Puška u torbi

Aleksandra Ilić, direktorka Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole kaže nam da se puška nije videla kad je čovek ušao, jer je bila u torbi.

Kako se nezvanično saznaje, Goran je navodno kod sebe imao i ručnu bombu, pištolj i eksploziv trotil.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o čoveku koji ima psihičkih problema. Šta je bio konkretan okidač za ovaj incident, pokazaće istraga.

#Velika Plana

#svedočenje

#škola

'